Afbeelding

Scholten Fietsgoed.nl stop na zeventig jaar met de verkoop van vuurwerk

· leestijd 1 minuut Partnerbijdrages

Scholten Fietsgoed.nl heeft besloten na zeventig jaar te stoppen met de verkoop van vuurwerk

“Een lastige beslissing omdat deze leuke en vooral hele gezellig verkoop de laatste dagen van het jaar extra kleur gaven”, aldus de fietsspeciaalzaak. “In die zeventig jaar vuurwerkverkoop is er heel wat veranderd; de start van de vuurwerkverkoop na de oorlog, buiten vuurwerk verkopen op een marktkraam, in de jaren zeventig ging het aantal decibel van de knal in de ban, het kruit dat gebruikt mag worden werd aangepast en de veiligheidseisen aan de opslagkluizen werden strenger. Nu is er sinds enkele jaren weer het steeds mooiere siervuurwerk voor particulier gebruik. Éen ding is al die jaren hetzelfde gebleven, de enorm gezellige tijd in de winkel. Iedereen is vrolijk, iedereen kijkt uit naar wat het nieuwe jaar te brengen heeft en iedereen bekijkt op welke manier hij het nieuwe jaar kan inknallen.”

Afgelopen jaar heeft Scholten Fietsgoed de winkel verbouwd. De fietsenwinkel heeft een nieuw interieur gekregen en daarmee een geheel nieuwe uitstraling en belevingswereld voor de fietser. Klanten kunnen bij Scholten terecht voor alle soorten fietsen, van kinderfiets tot e-bike en van stadsfiets tot racefiets of mountainbike. Afgelopen jaar is het topmerk Specialized aan het assortiment toegevoegd en ook de speed pedelecs (de high-speed e-bikes die tot 45 kilometer per uur gaan) hebben een belangrijke rol gekregen in de winkel.

In de werkplaats staan topmonteurs voor de klanten klaar. Jelmer Bijvang is, naast vaste monteur bij Scholten, ook al enkele jaren monteur bij SEG racing team en bij de Nederlandse baanploeg. Zo is hij onder meer afgelopen zomer mee geweest naar de Olympische Spelen in Rio waar hij de fiets van de Zwolse top wielrenster Kirsten Wild verzorgde.

Met een ruim assortiment, veel beleving en topwerkplaatsen voor elk budget biedt Scholten een uniek fietswinkelconcept voor Zwolle en omgeving. Ze wil hiermee dan ook het hele jaar voor de klant klaar staan. Daarom is na lang wikken en wegen besloten om te stoppen met de vuurwerkverkoop. Wel zal Scholten Fietsgoed weer voor de gezellige sfeer zorgen in de decembermaand. Er zijn allerlei leuke acties en fietsaanbiedingen, de chocomelk, glühwein en oliebollen staan voor klanten klaar. Scholten Fietsgoed helpt ze graag bij hun fietsvoornemens voor 2017.

In de decembermaand winterspecial van Scholten Fietsgoed zijn er speciale acties. De fietsspeciaalzaak licht een tipje van de sluierop:

  • Laat voor een speciale prijs de winterbeurt doen door de Olympische monteur Jelmer. Hij verzorgde ook de fiets van Zwolse toprenster Kirsten Wild. Klanten krijgen er een gratis schoonmaakbeurt bij;
  • Doe de gratis fiets wintercheck, de hele maand december;
  • De Gazelle Miss Grace is afgeprijsd van 649 voor 499 euro;
  • Een Ortlieb fietstassenset is afgeprijsd van 94,95 voor 79,95 euro;
  • Doe een gratis fietszadelmeting.