Afbeelding

Lekker werken bij McDonald’s Heerde, Kampen en Zwolle

· leestijd 2 minuten Partnerbijdrages

Bijna vijfhonderd medewerkers zorgen ervoor dat de restaurants van McDonald’s in Zwolle, Kampen en Heerde draaien als een zonnetje. “Wij blijven groeien en daarom zijn we steeds op zoek naar nieuwe mensen”, vertelt HR-manager Ryanne Beijer.


McDonald’s telt drie restaurants in Zwolle, één in Kampen en één in Heerde. Het personeelsbestand is heel divers in leeftijd, achtergrond, cultuur en opleidingsniveau, weet Beijer. “Speciale opleidingseisen zijn er niet. We zoeken leuke, flexibele, enthousiaste en vooral ook gastvrije medewerkers.
Zij krijgen een interne training, onder meer voor het bereiden van de producten en het omgaan met gasten en collega’s. Speciale crewtrainers begeleiden ze schouder aan schouder op de werkvloer en er is een e-learning pakket.”


Voor veel medewerkers is werken bij McDonald’s hun eerste baan. Vanaf 15 à 16 jaar komen ze binnen. Maar er zijn ook veel mensen die het werk naast hun studie of zorg voor de kinderen doen.
Beijer: “Het mooie is dat je nooit stilstaat en dat er doorgroeimogelijkheden zijn. In onze organisatie zijn er tal van voorbeelden van mensen die jong binnen zijn gekomen voor een bijbaantje en die nu zijn doorgegroeid in een managementfunctie, zowel binnen als buiten McDonald’s.Zo zijn meer dan vijftig managers van de zestig intern doorgegroeid. Dat is best uniek. Ook onze franchisenemer is aan de grill begonnen en staat nog dikwijls achter de kassa.”

McDonald’s Heerde, Kampen en Zwolle kent ruime openingstijden. Zo is elk restaurant met McDrive vanaf 07.00 uur geopend en is McZwolle Zwolle-Noord op vrijdag en zaterdag 24 uur geopend. Dat betekent dat er veel parttime banen beschikbaar zijn. Alle restaurants zijn verbouwd en klaar voor de toekomst, waarbij McDonald’s Zwolle-Noord sinds enkele weken helemaal gerestyled is en als eerste in de regio een McCafé heeft. Hier worden heerlijke koffies bereid. Zo vernieuwt McDonald’s non-stop. “Steeds vaker bestellen gasten via ons digitale bestelsysteem (Easy Order Kiosk) en wordt de bestelling aan tafel gebracht. Onze servicemedewerkers in het restaurant spelen dan ook een steeds grotere rol. Zij zijn het visitekaartje van onze organisatie. Wij zijn dan ook vooral op zoek naar deze gast- en servicegerichte mensen als aanvulling op ons huidige team”, aldus Beijer.

Bij McDonald’s draait alles om het heel goed kunnen samenwerken. “Elke schakel in het bedrijf is even belangrijk, want werken bij McDonald’s doe je als team”, volgens de HR-manager. “Het is hard werken, maar onze medewerkers werken hier graag. De sfeer is goed, wij bieden onze medewerkers volop doorgroeimogelijkheden en naast het werk organiseren wij veel leuke en gezellige activiteiten voor jong en oud. Er zijn inmiddels al veel vriendschappen ontstaan tussen collega’s en dat is zo gaaf om te zien.”

Wie graag eens wil kennismaken met McDonald’s kan deelnemen aan McDonald’s Backstage. Een nieuw initiatief waarbij belangstellenden letterlijk een kijkje in de keuken krijgen. Aanmelden kan via www.mcdonalds.nl/backstage

Ben je geïnteresseerd in werken bij McDonald’s, solliciteer dan via www.werkenbijmcdonalds. nl. Een mail sturen mag ook via ryanne.beyer@nl.mcd.com.
Hier kun je ook terecht voor al je vragen.