Afbeelding

ByOni nu ook in Zwolle

· leestijd 1 minuut Partnerbijdrages

ByOni is een snelgroeiend Nederlands dameskledingmerk met haar roots in Friesland. Het flagshipstore van dit eigenzinnige modelabel staat in Leeuwarden. De andere vestigingen vindt u in Den Bosch, Emmen, Groningen, Hilversum en sinds kort ook in Zwolle in de Diezerstraat 114.

ByOni is circa 15 jaar geleden gestart vanuit de huiskamer van de modeontwerpster Moniek Miedema.
Zij ontwerpt nog steeds elke collectie zelf. De productie vindt grotendeels plaats in Griekenland, maar ook in haar eigen atelier in Nederland worden vele ByOni's ontwikkeld en met zorg gemaakt. Moniek heeft altijd gezegd dat de productie in Europa moet plaatsvinden. Ze gelooft in ambacht. Zelf weet ze ook precies hoe alles gemaakt moet worden, hoe een draad in een bepaald stuk reageert. "Ambacht maakt de kwaliteit van een kledingstuk. De liefde en aandacht die wordt besteed aan een product zie je. Of je er nu verstand van hebt of niet".

De gedachte achter ByOni is dat vrouwen er altijd mooi uit kunnen zien. Ook als ze 's avonds thuiskomen van het werk en even op de bank willen zitten of met de kinderen bezig zijn. Je hoeft niet bang te zijn dat je kleding dan vies wordt want dan stop je het gewoon in de wasmachine en was je het op 30 graden. Gemakkelijk is het ook, wat ze gebruikt stoffen die je niet hoeft te strijken. Het idee daarachter is dat er zo weinig mogelijk energie wordt verspild. Dat vindt ze een belangrijk aspect.


Wie denkt dat Moniek de algemene trend volgt heeft het goed mis. Moniek Miedema heeft een zeer eigen wijze van ontwerpen. Elke collectie is uniek, herkenbaar maar blijvend verrassend. ByOni levert het gehele jaar door, dus er zijn vrijwel altijd nieuwe items beschikbaar. Met een ByOni laat je als vrouw zien dat je durft te laten zien wie je bent.


ByOni staat voor heldere strakke vrouwelijke belijningen en elk item heeft zijn eigen finishing touch. Moniek haar visie is dat elke vrouw een ByOni moet kunnen dragen. "Onze maatvoering is dan ook heel breed ingezet. Wij volgen de vrouwelijke vormen van maat 34 tot en met maat 48." Een ByOni wordt veelal van duurzaam viscose gemaakt, wat heerlijk comfortabel zit en tegelijkertijd ook bijzonder vrouwelijk staat en een goede kwaliteit waarborgt. ByOni is er voor iedereen en altijd.

ByOni Zwolle
Diezerstraat 114
8011 RL Zwolle