Afbeelding

Drie wijnen uit het assortiment van Mondovino bekroond

· leestijd 1 minuut Partnerbijdrages

Tijdens de Proefschrift Nationale Huiswijn Competitie zijn drie wijnen uit het assortiment van Mondovino tot winnaar verkozen. Bij dit fameuze wijnconcours – georganiseerd door The Wine and Food Association – worden vele honderden wijnen gekeurd.

Het doel is te bepalen welke wijnen – qua prijs en kwaliteit – het goed doen als huiswijn in een restaurant. De resultaten zijn belangrijk voor horecaondernemers, omdat uit onderzoek blijkt dat restaurantbezoekers een breder aanbod aan open wijnen verwachten.


De door de jury tot winnaar uitgeroepen Serre Susumaniello 2013 van Cantine Due Palme viel ook tijdens andere wijnconcoursen al in de prijzen. Deze luxe smakende, volle donkerrode Zuid-Italiaanse wijn dankt zijn eigenschappen aan de susumaniellodruif, die zorgt voor een heerlijke sappige smaak en zachte afdronk.

De Oostenrijkse witten wijnen hebben een uitstekende naam in de horeca. Het is dan ook niet verwonderlijk dat bij de witte wijnen de Oostenrijkse Sepp Grüner Veltliner 2014 van Sepp Moser met de hoogste eer ging strijken. Dankzij het frisse en lichtkruidige karakter en het bescheiden alcoholpercentage van 12 procent is deze biologische wijn licht verteerbaar en bij vele gerechten inzetbaar.
Bij de witte wijnen viel ook de Gros Manseng 2014 van Domaine des Cassagnoles wederom in de prijzen. Goed nieuws met het oog op het naderende aspergeseizoen, want deze wijn past daar perfect bij. Deze verrassende, intens geurende witte wijn is ook heerlijk bij een frisse salade en perfect als aperitief.
De drie prijswinnende wijnen worden geïmporteerd door Les Généreux, waarvan Mondovino mede-eigenaar is. Dit toonaangevende samenwerkingsverband van Nederlandse kwaliteitswijnhandels levert aan particulieren én horeca.


Wijnkoperij Mondovino
Assendorperstraat 107
8012 DH Zwolle
(038) 422 33 22
www.mondovino.nl

Bovenstaand artikel is doorgeplaatst uit het Zakelijk Jaaroverzicht van De Swollenaer van 2 januari 2017.