Afbeelding

Health Body Lounge haalt revolutionaire sportmethode naar de stad

· leestijd 1 minuut Partnerbijdrages

In de Randstad is het al een rage. Health Body Lounge Zwolle is de eerste die er in de Hanzestad mee begint. En overal zijn ze even enthousiast als ze eenmaal een EMS-pak hebben aan gehad en twintig minuten hebben gesport. Het is intens en heeft als bijeffect dat je lichaam zelf extra creatine aanmaakt, dus niet uit een potje. Elke sporter wordt er blij van.


Ondernemer Eric van Dijk van Health Body Lounge Zwolle is nauwelijks te stoppen als hij over deze techniek spreekt. In het pand aan de Thorbeckegracht 40 geeft hij uitleg. “Je traint in dit EMS-pak waar sensoren in zitten. Je kunt er de spieren mee stimuleren en er een oefening zwaarder mee laten worden. Ik heb hier al professionele sporters gehad die dit maar wat graag naast hun normale training doen. Daaruit blijkt al wel dat deze methode werkt, anders begin je er als professionele sporter niet aan.”


Je kunt er buiten mee lopen, fietsen, ja tal van sporten doen. Bij Health Body Lounge train je echter altijd binnen in een prachtig pand en onder begeleiding. Dat moet ook wel, verzekert Van Dijk. “Er worden mensen speciaal opgeleid om dit te mogen doen zodat ze jou kunnen vertellen wat er wel en niet kan met een EMS-pak.” Omdat een sessie niet langer duurt dan twintig minuten is het een ideale manier van sporten voor wie weinig tijd heeft. Maar, zo benadrukt Van Dijk nog maar eens, ook de meest fanatieke sporter heeft er baat bij. De resultaten van en progressie na de trainingen worden digitaal bijgehouden.


Van Dijk mag je gerust een pionier noemen. Naast deze voor Zwolle unieke methode – het wordt een succes, het komt om meer plekken zo verzekert hij’ – heeft hij nog een noviteit. Om die te laten zien gaat hij voor naar een ruimte achter in het gebouw. Daar staan zogenoemde aqua bikes. Apparaten die een spinningbike zijn, maar dan in een jacuzzi.


Dat klinkt als lekker chillen, maar dat hoeft bepaald niet zo te zijn. Fietsen in het water kan naast heilzaam zwaar zijn. Heel zwaar zelfs voor de liefhebber. De aqua bikes zijn zo inregelbaar dat zowel een beginner als een professioneel wielrenner zich naar hartenlust kan uitleven. Maar hoe zwaar het ook wordt, een blessure kan je volgens Van Dijk onmogelijk oplopen. “Dat is het mooie van deze in revalidatiecentra populaire techniek.
Spinning, weerstand en welness komen op een unieke manier samen”, besluit Van Dijk over de aqua bikes waarvan hij tevens dealer is.”


Health Body Lounge Zwolle
Thorbeckegracht 40
M: 06-48136250