Afbeelding
Erik-Jan Berends

Expertisecentrum Voet & Beweging maakt zich sterk voor leven lang gezond bewegen

· leestijd 1 minuut Partnerbijdrages

Voor een gebitscontrole naar de tandarts is voor de meeste mensen heel gewoon. Maar als het om ons lichaam gaat, ons meest kostbare bezit, komen we pas in actie als we klachten hebben. En dat is vaak te laat. Hoe kan het anders?

“We zijn nog te weinig bezig met preventie in ons land”, stelt Jan Haagen, directeur en adviseur van Expertisecentrum Voet & Beweging. “Terwijl je met een preventiecheck van je motoriek, bijvoorbeeld om de drie jaar, veel ongemak voorkomt naarmate je ouder wordt. Nu helpen we vooral sporters preventief, zowel amateurs als professionals.” Het is de expertise van het centrum dat is gevestigd aan de Ceintuurbaan. Haagen: “Onze kennis en ervaring zijn gericht op de voet en enkel in combinatie met het bewegen. In ons centrum zit ook ProReva, specialist in braces, Voetzorg Zwolle en een diëtiste. Onze samenwerking leidt vaak tot nieuwe inzichten en oplossingen voor de klant. Verder geven experts veel extra informatie en bieden we workshops en trainingen aan."

Naast de preventieve zorg van het Expertisecentrum Voet & Beweging is er de curatieve zorgtak. “Klachten ontstaan niet zomaar. Belangrijk dus om naar de totale beweging te kijken, met name naar de romp, benen, enkels en voeten zodat mensen weer snel aan het werk kunnen of kunnen sporten.” Mensen kunnen rechtstreeks met het Expertisecentrum contact opnemen. Ook huisartsen, fysiotherapeuten, medisch specialisten en andere specialisten die zich met bewegen bezighouden, verwijzen vaak naar het expertisecentrum. Haagen: “Uiteindelijk gaat het maar om één ding: onze gezondheid. Een leven lang soepel en gezond bewegen, dat is wat we allemaal willen.”

Expertisecentrum Voet & Beweging

Ceintuurbaan 22

8024 AA Zwolle

(038) 720 07 30

www.voetenbeweging.nl

VVN Opfriscursus Fiets
Veilig Verkeer Nederland organiseert gratis Opfriscursus Fiets met valpreventie + lunch Nieuws Ingezonden 21 uur geleden
Afbeelding
Inschrijvingen voor de HBO Bruisweek 2024 zijn geopend Algemeen 21 uur geleden
Afbeelding
Cinekid presenteert in Filmtheater Fraterhuis: Vos en Haas redden het bos Algemeen 22 uur geleden