Afbeelding

SGP: Voor het leven

· leestijd 1 minuut Partnerbijdrages

In het kader van de aanstaande Tweede Kamerverkiezingen sprak Kees van der Staaij op vrijdag 10 februari op een campagnebijeenkomst van de SGP in Zwolle. Centraal stond hierbij natuurlijk het verkiezingsthema: ‘Voor het leven’. Deze strijd voor het leven richt zich op drie fronten.

De SGP maakt zich sterk voor de bescherming van kwetsbaar leven. Leven dat broos en breekbaar is, leven dat niet voor vol wordt aangezien. Meer waardering voor hen die dagelijks zorg leveren, betaald of onbetaald, is op z’n plaats! Ook zal de SGP blijven hameren op een eerlijke behandeling van eenverdienergezinnen.

Ook strijdt de SGP voor een veilige samenleving, in deze onzekere tijd vol bedreigingen. Denk aan terrorisme en antisemitisme. De orde moet daarom gehandhaafd kunnen blijven en daarom is meer geld nodig voor politie en defensie.

Het derde aandachtspunt is hoe we samen leven. Kwaadwillenden die dit misbruiken moeten eruit gepikt worden. De vrijheid van onderwijs is een groot goed. Denk ook aan ondernemers, die dagelijks risico’s nemen; teveel regels en bemoeienis werken niet en daarom spant de SGP zich voor hen in, met aandacht voor een ‘hervormd’ Europa.

Iedereen is waardevol. Het is heel normaal om dat tegen elkaar te zeggen. Maar helaas komt dit normale begrip steeds meer onder druk te staan. Wat te denken van het ongeboren kindje met het Syndroom van Down? Of die broze, eenzame oudere die zich nutteloos en overbodig voelt? De SGP wil ieder leven een stém geven. Stem daarom ook, vóór het leven!

Afbeelding
Afbeelding
Feestelijke opening kleinschalige kledingwinkel als onderdeel van re-integratieproces Algemeen 17 apr, 17:50
Wethouder Dorrit de Jong probeert de 96-jarige Ger Bos te beschermen tegen de regen.
Ook Zwolle heeft nu eigen ANWB AutoMaatje Algemeen 17 apr, 17:37
Afbeelding
Genieten van slotpresentatie tijdens Klarinetweekend in Zwolle Algemeen 17 apr, 16:59