Afbeelding
Pedro Sluiter

Pals Opticiens verhuist naar prachtlocatie midden in het zicht

· leestijd 1 minuut Partnerbijdrages

Pals Opticiens is verhuisd naar de Thomas a Kempisstraat 63.
Hoewel het nieuwe onderkomen op een steenworp afstand is van de plek waar de specialist in brillen en contactlenzen eerst zat, is het verschil groot. Letterlijk, omdat de zaak meer vierkante meters meet. Maar ook vanwege de plek midden in het zicht. De beste plek voor een opticien.

“Op onze oude plek op de kruising met de Vechtstraat vielen we minder op en kon je zo aan ons voorbij lopen”, vertelt ondernemer Gert Schonewille.

Zijn vrouw Erna is blij met de extra ruimte, die tegemoetkomt aan de groeiwensen van de zaak. “Ons nieuwe pand is breder. We kunnen meer kwijt en ook de zaak mooier presenteren. Op die manier maken we van een bezoek aan Pals een beleving.” Een mooi voorbeeld daarvan is het grote Hoya-scherm waarop onder meer is te zien hoe brillenglazen van Hoya worden gemaakt.


Fixatie disparatie
Bij Pals weten ze alles van brillen en lenzen, maar vooral ook van het oog zelf. Een specialiteit van Pals is de zogenoemde fixatie disparatie. Gert Schonewille: “Dit is een aandoening waarbij de ogen niet voldoende goed samenwerken. Met als gevolg dat je moeite hebt met lezen. Vaak wordt dit verward met dyslexie. De oorzaak van dyslexie is echter gelegen in de hersenen. Daar waar je fixatie disparatie kunt verhelpen met een bril of prismabril.”


De juiste diagnose en oplossing kan voor diegene die dacht te lijden aan dyslexie het leven een stuk prettiger maken. Pals Brillen heeft twee opticiens en twee ruimtes waar oogmetingen worden verricht. De kennis die ze hebben van het oog maakt dat ze oogaandoeningen, zoals onder meer glaucoom en macula degeneratie, kunnen vaststellen.

Meer dan eens verwijst Pals door naar een oogarts en het is niet voor niets dat de specialist samenwerkt met onder andere de Isala Klinieken en Oogziekenhuis Zonnestraal.

De juiste voeding
Macula degeneratie houdt overigens in dat de macula, het centrale deel van het netvlies waarmee je oog scherp stelt en details goed kan waarnemen, minder wordt.
Oogaandoeningen die onomkeerbaar zijn, kan je vaak wel afremmen. Soms zelfs door je leefstijl aan te passen. De juiste voeding kan macula degeneratie remmen. Bij Pals Opticiens weten ze dat en kunnen ze je er alles over vertellen.


Een goede leefstijl heeft invloed op de kwaliteit van je ogen en werkt tevens preventief. Erna Schonewille: “De laatste jaren zien we ook steeds meer kinderen die een bril nodig hebben of problemen hebben met de ogen. Langdurig kijken naar het blauwe licht van smartphones en laptops is niet goed voor kinderogen. Te weinig buiten komen en bewegen evenmin.”
Bij Pals hebben ze kortom niet alleen de mooiste kwaliteitsbrillen en lenzen, maar ook hart voor het oog. Ze kijken bovendien verder en kunnen je desgewenst goede adviezen geven over leefstijl.


Pals Opticiens
Thomas a Kempisstraat 63
T: (038) 455 1177
www.palsbrillen.nl.

Afbeelding
Afbeelding
 Vlnr: Gert Schonewille
Afbeelding