Afbeelding

‘Unieke A2-zuivel nu verkrijgbaar in de winkel’

· leestijd 1 minuut Partnerbijdrages

Sinds een aantal maanden produceert Erve Slendebroek uit Zwolle A2-zuivelproducten. Het bedrijf van Jaco en Roelien Visscher aan de Kanaalweg 20 maakt de A2-melk van hun koeien geschikt voor verkoop aan de consument of verwerkt deze tot heerlijke zuivelproducten zoals boeren yoghurt en boeren vanillevla.


Erve Slendebroek A2-zuivel is daarmee één van de eerste bedrijven -en de enige in de regio- die A2-zuivel in Nederland aanbiedt. Het unieke van A2-melkproducten is dat deze meestal wel geschikt blijkt te zijn voor mensen die reguliere koemelk niet goed verdragen. Erve Slendebroek A2-zuivel is verkrijgbaar bij onder andere Harry, de Smaakspecialist in Zwolle, streekproductenwinkel De Baander in Hardenberg en Streekproducten Staphorst. Maar natuurlijk ook in de eigen boerderijwinkel aan de Kanaalweg 20 in Zwolle.
A2-zuivel is uniek vanwege een andere eiwitsamenstelling dan de reguliere melkproducten. A2 is de aanduiding van een eiwittype in de melkeiwitten.

In Australië en Nieuw Zeeland wordt A2-melk al jaren gedronken en heeft het inmiddels een marktaandeel van circa 10 procent verworven. Hoewel het in Nederland nog onbekend is, zal de belangstelling van de consument, die voortdurend op zoek is naar nieuwe manieren om gezond te eten en te drinken, snel zijn gewekt. Tijdens een open dag op zaterdag 16 september van 10.00 tot 16.00 uur kan je kennismaken met A2-melk. Op die dag zijn tevens diverse standhouders aanwezig die vertellen over het verhaal achter de zuivel van Erve Slendebroek.
Meer informatie over de bijzondere kenmerken van A2-zuivel en de openingstijden van de boerderijwinkel zijn te vinden op www.erveslendebroek.nl. Distributie verloopt via groothandel Deliweb in Zwolle (www.deliweb.nl )