Afbeelding
Pedro Sluiter

Frits van Eerd en Hester Maij ontvangen eerste Natuurboeren kaas

Partnerbijdrages

Frits van Eerd, directeur van supermarktconcern Jumbo en Hester Maij, gedeputeerde agro & food van Overijssel, hebben vorige week maandag in het Jumbo filiaal aan de Assendorperstraat het eerste exemplaar van de Natuurboeren kaas aangesneden.

Leden van Stichting Natuurboeren hart voor biodiversiteit maakt deze biologische kaas van de melk van Oud-Hollandse rundveerassen. De stichting is ontstaan in Overijssel en combineert biologische veehouderij met natuurbeheer. Jos Groothedde en Jan Broenink, bestuursleden van Stichting Natuurboeren hart voor biodiversiteit, assisteerden bij het aansnijden. De Natuurboeren kaas is vanaf februari verkrijgbaar in alle Jumbo filialen in Overijsel en Gelderland.

De Natuurboeren kaas heeft een natuurlijke korst en is niet voorzien van een coating. Dat betekent dat de korst ook eetbaar is. De kaas is gemaakt van rauwe melk en heeft daardoor een volle smaak. De kruisbestuiving tussen de provincie Overijssel die boeren ondersteunt om producten te maken die duurzaam zijn en de aarde beter maken èn de mogelijkheid om klanten een bijzondere kaas te kunnen aanbieden, daar kon Jumbo geen nee tegen zeggen aldus Frits van Eerd. “De Natuurboeren kaas is een prachtig voorbeeld van hoe we de agro en food sector in Overijssel willen verduurzamen”, aldus Hester Maij. “Van boeren die hun bedrijfsvoering duurzamer hebben gemaakt èn de natuur versterken, via verwerkende bedrijven tot en met het schap van een grootwinkelbedrijf zoals Jumbo dat de meerwaarde van zo’n product ziet. Onze keten van eten.”