Afbeelding

De belangrijkste feiten over LED-verlichting

· leestijd 1 minuut Partnerbijdrages

De meeste mensen zijn al bekend met LED: het is duurzaam en bespaart energiekosten. Maar LED-verlichting heeft volgens Gunneman Lighting ook invloed op onze gesteldheid en gezondheid. De belangrijkste feiten over LED-verlichting omschrijft het bedrijf hieronder:

‘LED-verlichting heeft effect op ons bioritme’

“Goed licht heeft invloed op onze stemming, eetlust en alertheid. Zo voelt u zich minder slaperig in een ruimte die goed is verlicht. Dit heeft deels te maken met onze biologische klok die aanvoelt of het buiten licht of donker is om te bepalen wanneer het tijd is om te rusten. Door daglicht te combineren met dynamische LED-verlichting, wordt ons bioritme niet verstoord. Hierdoor zorgt u voor een gezonde werkomgeving dat zich zal uiten in een productievere werkvloer.”

‘LED-verlichting zorgt voor een betere werkprestatie’

“Productiviteit is een van de belangrijkste factoren op de werkvloer. Licht heeft hierop een grote invloed. Of u nou in een fabriekshal werkt of achter een bureau bezig is: de kwaliteit van het licht moet passen bij uw leeftijd, uw taak en de ruimte waarin u zich bevindt. Door bijvoorbeeld dynamische LED-verlichting toe te passen, kunnen werkprestaties tot wel 8 procent toenemen.”

‘LED-verlichting zorgt voor alertheid’

“Als laatste zorgt oude TL-verlichting voor flikkering. Hierdoor kunt u hoofdpijn en vermoeidheid krijgen. Dankzij goede LED-verlichting neemt dit af, waardoor u fitter blijft gedurende werkdag.”

Het bewijs dat LED-verlichting een positieve bijdrage levert aan onze gesteldheid en gezondheid is volgens Gunneman Lighting overweldigend. Wie benieuwd is naar wat LED voor hem of haar kan betekenen, bezoekt de website http://www.gunneman-lighting.nlof stuur een e-mail naar lighting@gunneman.nl.