Dylan van Moerkerk (rechts) in actie.
Dylan van Moerkerk (rechts) in actie.

Karatetoernooi De Peppercup op 4 februari in Landstede Hal

· leestijd 1 minuut Partnerbijdrages

Wethouder Sport René de Heer opent op zondag 4 februari om 09.00 uur het eerste internationale karatetoernooi dat in Zwolle wordt gehouden: ‘De Open Peppercup’.

In de Landstede sporthal strijden ruim driehonderd deelnemers van 33 clubs uit binnen- en buitenland in de diverse leeftijds- en gewichtsklassen. De Zwolse karateclub Mossel-Boot neemt met ruim dertig sporters deel aan dit nieuwe evenement, dat ieder jaar in de maand februari zal worden gehouden.

In 2020 staat karate op de agenda van de Olympische Spelen in Tokio en daarom nam een stel ondernemende ouders van Mossel-Boot begin 2017 het initiatief om een internationaal toernooi naar Zwolle te halen. Op deze manier willen ze de karatejeugd een springplank bieden om hun ‘Olympische droom’ waar te maken. Voorzitter is Jeffrey Littel. Hij hoopt dat een aantal sporters zich gaat richten op de Olympische Spelen. Is het niet voor 2020, dan wellicht voor 2024.

Aan karateclub Mossel-Boot de taak om in eigen huis een gooi te doen naar het erepodium. De Zwollenaren hebben diverse toppers in huis en die willen in de Landstede Hal uiteraard gaan voor de hoofdprijzen. Coach Wim Mossel noemt een paar Zwolse favorieten: “De broers Dylan en Joël van Moerkerk willen hier laten zien dat ze niet voor niets bij de nationale top behoren, terwijl Luna Helbers en Thijmen Hasselt zich ook willen mengen in de strijd om de medailles.” Maar ook zijn er nog diverse outsiders die hun beste (karate-)beentje willen voor zetten.

De wedstrijden beginnen om 09.00 uur met de jeugd tot en met 13 jaar. Vanaf 13.30 uur beginnen de jeugd vanaf 14 jaar en de senioren.

Huib Veurink
Berkum treft Scherpenzeel Sport gisteren
Afbeelding
Zwollenaar Lieuwe Siebe de Jong exposeert in Stadkamer met foto's uit vergeten oorlogen Algemeen 18 apr, 12:43
VVN Opfriscursus Fiets
Veilig Verkeer Nederland organiseert gratis Opfriscursus Fiets met valpreventie + lunch Nieuws Ingezonden 18 apr, 11:11