Afbeelding

Minister Arie Slob en wethouder Jan Brink openen gerevitaliseerd TalentStad

· leestijd 1 minuut Partnerbijdrages

TalentStad Beroepscollege en TalentStad Praktijkonderwijs hebben de laatste jaren letterlijk en figuurlijk een metamorfose ondergaan. Zowel het onderwijs als het gebouw zijn vernieuwd.

Deze mijlpaal werd vrijdag gevierd met een officiële opening door onderwijsminister Arie Slob en onderwijswethouder Jan Brink van Zwolle. Inspelend op de landelijke onderwijsontwikkelingen heeft TalentStad de afgelopen jaren grote veranderingen ondergaan. TalentStad Beroepscollege biedt vmbo-kaderberoepsgerichte gemengd/theoretische leerweg (KGT), vmbo-kaderberoepsgerichte leerweg (KB) en vmbo-basis beroepsgerichte leerweg (BB). In de eerste twee jaren kunnen de leerlingen met het project TIZ, Talent in zicht, ontdekken wat ze willen en waar hun talenten liggen. Elke week gaan ze vier uur in de praktijk aan de gang met steeds verschillende projecten uit de profielen die ze in de bovenbouw kunnen kiezen. De school biedt zes profielen. Het gaat om Bouw Wonen Interieur (BWI), Zorg & Welzijn (Z&W), Produceren Installeren Energie (PIE), Dienstverlening & Producten (D&P), Mobiliteit Transport (MET) en Economie & Ondernemen (E&O). Op deze manier hebben de leerlingen volop keuzemogelijkheden. Zoals de slogan luidt: ‘Start in TalentStad, eindig in je droomberoep.’

TalentStad Praktijkonderwijs is dit schooljaar verhuisd van de Sleedoornstraat naar de Blaloweg 1. Dat betekent dat beide scholen nu onder één dak zijn gehuisvest. De geheel vernieuwde huisvesting biedt nieuwe uitdagingen voor de leerlingen van TalentStad Praktijkonderwijs. Ook zij krijgen met TIZ, Talent in zicht, de mogelijkheid om verschillende arbeidsbranches te ervaren. Vervolgens gaan ze steeds meer stage lopen. Uiteindelijk is het te bedoeling dat zij met een baan van school gaan. Ook is er de mogelijkheid om de mbo niveau 1-opleiding Entree te volgen.