Afbeelding

Bijeenkomst ‘Samen in basisonderwijs’ in Stadkamer

· leestijd 1 minuut Partnerbijdrages

Spelen, leren, werken en plezier maken. Iedereen wil mee doen, dat geldt al van jongs af aan. Meedoen klinkt heel simpel, maar dat is het niet voor iedereen, bijvoorbeeld wanneer je een beperking hebt. Soms is maatwerk nodig om naar school te kunnen, maar wat als les volgen voor een kind moeizaam of niet gaat?

Marc Dullaert, oud kinderombudsman en landelijke aanjager van het Thuiszitterspact zet zich hiervoor in en is 14 maart spreker op de bijeenkomst ‘Samen in het basisonderwijs’.

Iedereen heeft recht op passend onderwijs, wat een opstap biedt naar een plek in onze maatschappij. “Langdurig verzuim heeft niet alleen nadelige gevolgen voor leerprestaties”, waarschuwt Dullaert. “Het zondert kinderen af van de maatschappij en dat is funest voor hun totale ontwikkeling. Kinderen hebben niet alleen de plicht om naar school te gaan, maar hebben net zo goed het recht op onderwijs.”

Iedereen doet mee

“Wij zetten als stip aan de horizon ‘Iedereen doet mee’ en willen samen met jou ideeën verzamelen. Welke stappen kunnen we daarvoor in de basisperiode van een kind (4 tot 12 jaar) zetten? Kom ook en denk met ons mee op woensdag 14 maart om 19.30 tot 21.30 uur in de Stadkamer, Zeven Alleetjes 1a.”

De avond wordt ingeleid door lijsttrekker Jan Nabers van CDA Zwolle. Deze partij streeft naar een inclusieve en toegankelijke samenleving die aan alle mensen ruimte en toegang biedt. Daarin is basisonderwijs een belangrijk startpunt. Welkom zijn ouders, opvoeders, leerkrachten van basisscholen in regulier en speciaal onderwijs, professionals, leerlingbegeleiders, zorgbegeleiders en andere betrokkenen bij de groei van kinderen. Kortom iedereen die onderwijs voor ieder kind een warm hart toedraagt.