Afbeelding

Elektrisch rijden in Zwolle

· leestijd 1 minuut Partnerbijdrages

De verwachting is dat we allemaal over een aantal jaren elektrisch rijden. Fossiele brandstoffen raken steeds meer uitgeput en het gebruik van auto’s die worden aangedreven met een brandstofmotor is vervuilend voor het milieu. Elektrische auto’s zijn duurzaam, zuinig en ook nog eens goed voor het milieu. Door heel Nederland wordt elektrisch rijden gepromoot en zijn er financiële voordelen die dit stimuleren. Ook in Zwolle wordt er steeds vaker gekozen voor het rijden met een elektrische auto, misschien is dit ook wel iets voor jou!

Voordelen voor jou

Elektrisch rijden is nu pas interessant voor de meeste mensen als ze er niet teveel voor hoeven te betalen. Helaas is het op dit moment nog wel zo dat elektrisch aangedreven auto redelijk prijzig zijn. Gelukkig zijn er daarom genoeg voordelen waar je gebruik van kunt maken. Wanneer je een elektrische auto koopt dan betaal je tot 2021 geen aanschafbelasting en geen wegenbelasting. De keuze voor een hybride auto is trouwens ook redelijk voordelig, hierbij betaal je maar 50 % wegenbelasting mits de auto maximaal 50 gram CO2 per kilometer uitstoot.

Voordelen voor het milieu

Ook het milieu heeft baat bij elektrisch rijden. Auto’s die rijden op benzine, diesel of LPG zijn vervuilend voor het milieu en de luchtkwaliteit. Ook is het zo dat de brandstoffen die hiervoor gebruikt worden uit de aarde komen. Hierdoor raken fossiele brandstoffen en de aarde zelf ook langzaamaan uitgeput. Omdat een elektrische auto gebruik maakt van accu’s en niet wordt aangedreven met een brandstofmotor stoot deze ook geen schadelijke stoffen uit.

De oude auto kan weg

Jouw oude auto kan weg. Je kunt ervoor kiezen om de auto in te ruilen of zelf te verkopen. Als je echt iets wilt bijdragen aan het milieu dan kun je er ook voor zorgen dat er één vervuilende auto minder op de weg rijdt. Hiervoor kun je jouw oude auto het beste naar een autosloperij brengen. Daar wordt de auto gedemonteerd en krijg je een verklaring dat de auto niet meer bestaat. Ook als jouw auto door een ongeval of aanrijding total loss is verklaard kun je terecht bij een gespecialiseerde autosloper

Afbeelding
Isala doet onderzoek naar Porfyrie: 'Soms lopen mensen jarenlang rond met ernstige klachten' Partnerbijdrages 15 uur geleden
Afbeelding
Zeeuwse rockband Racoon geeft extra optreden in Hedon Algemeen 19 uur geleden
Afbeelding
Meisje Djamila debuteert met kinderboek en zorgt voor lange rij bij Boekhandel Van der Velde Algemeen 19 uur geleden