Afbeelding

Elferink erkent het belang van goede kinderschoenen

· leestijd 1 minuut Partnerbijdrages

Nu de herfst dan eindelijk zijn intrede doet, gaan veel ouders op zoek naar goede kinderschoenen. Uit onderzoek is gebleken dat twee op de drie kinderen op verkeerde schoenen loopt.

Maar wat is een goede of juist een ‘verkeerde’ kinderschoen? We vroegen het Niels Elferink van Elferink Schoenen met winkels in onder meer Hattem en Kampen. “Ten eerste is de juiste maat belangrijk”, aldus Niels. “En dan heb ik het zowel over de lengte- als de breedtemaat. Laat daarom de voetjes van het kind altijd goed opmeten in een erkende schoenenwinkel. Daarnaast is het belangrijk dat men niet standaard uitgaat van een bepaalde schoenmaat. Niet elke fabrikant gebruikt namelijk dezelfde afmeting per maat.”

Een goede pasvorm gaat verder dan alleen de maat. Niels: “Een schoen moet de kindervoet goed omsluiten en bij voorkeur van leer zijn gemaakt. Tegenwoordig zien we ook bij kinderen veel schoenen van sportmerken, maar dit is niet altijd een juiste keuze. Ze zijn vaak van textiel of kunststof gemaakt en bieden daardoor minder ondersteuning. Hetzelfde geldt voor de zolen, die zijn wel flexibel maar niet altijd stevig genoeg.”

Het beste advies: zoek schoenen die passen bij de voet, maar ook bij het kind. “Voor een kindje dat nog kruipt, zijn schoenen met een rubberen neus een verstandige keuze. Speelt het kind graag buiten? Kies dan voor schoenen die tegen een stootje kunnen”, adviseert Niels.

Tijdens de herfstvakantie gelden bij Elferink Schoenen speciale prijzen op veel goede kinderschoenen. Kies uit leuke bikerboots en stoere veter- of klittenbandschoenen en maak bovendien kans om het aankoopbedrag terug te winnen. Zie ook www.elferinkschoenen.nl.

Afbeelding
Hedon Talent Support slaat handen ineen met Tricklebolt naar herontdekking van de band Algemeen 18 uur geleden
Afbeelding
Grootschalig Faunaonderzoek in Zwolle onthult kansen voor natuurbehoud en beheer Algemeen 19 uur geleden
Afbeelding
Foodtruckfestival HOPPAAA! met borrelplanken en kwaliteitswijnen in het Twistvlietpark Algemeen 20 uur geleden