Afbeelding

Kern Fysiotherapie brengt lichamelijke klachten in beeld met echografie

· leestijd 1 minuut Partnerbijdrages

Om lichamelijke klachten in beeld te krijgen, kan men bij Kern Fysiotherapie terecht voor echografie.

Ivar Spin, echografist en fysiotherapeut legt uit: “Sinds september beschikken wij over echografie apparatuur. Hiermee kunnen wij een aantal klachten, waarmee mensen vaak lang rondlopen, goed in beeld brengen. De meeste mensen kennen de echografie alleen vanuit de zwangerschaps-diagnostiek. Deze techniek kan echter ook heel goed worden toegepast om spieren, pezen, kapsel, banden, zenuwen en bloedvaten weer te geven.”

Ivar, die de opleiding echografie gevolgd heeft in Vianen, vertelt een voorbeeld uit de praktijk waarbij echografie een absolute meerwaarde heeft: “Vorige week kwam er een mevrouw waarbij tijdens de echo naar voren kwam dat ze een pees had gescheurd. De huisarts kreeg een uitgebreid verslag met de echobeelden, waarna mevrouw is doorverwezen naar een orthopeed. Op deze manier voorkom je hoge kosten; er is direct inzicht voor de therapeut, huisarts en patiënt.”

Ivar vervolgt: ”Wij krijgen ook veel sporters met spierklachten. Soms is ‘het erin geschoten’ en willen ze graag weten waar ze aan toe zijn. Zij maken ook gebruik van onze kundigheid op sport- en revalidatiegebied. In onze ruim opgezette oefenzaal kunnen wij afhankelijk van de aard van de blessure in samenspraak met de patiënt een goed en uitgebalanceerd revalidatieprogramma opzetten. Ook kunnen we bepaalde klachten goed met shockwave behandelen.” Het echografisch onderzoek duurt ongeveer twintig minuten en is niet belastend of gevoelig.

Wie een afspraak wil maken om te kijken wat echografie voor zijn of haar lichamelijke klachten kan betekenen, kan contact opnemen met Kern Fysiotherapie onder telefoonnummer (038) 785 92 45. Ook is Kern Fysiotherapie mobiel bereiken op 06-110 72 109.