Afbeelding

Schaverij Eikelboom adviseert: “Een mooie vloer moet mooi blijven.”

· leestijd 1 minuut Partnerbijdrages

Op uw parketvloer wordt natuurlijk geleefd. De ene vloer wordt intensiever gebruikt als de ander, maar elke parketvloer zal moeten worden onderhouden. Van invloed op de slijtage van de beschermlaag zijn o.a.: zand, water, schoonmaakmiddelen, etenswaren en simpelweg het belopen van de vloer.


Veel van deze veroorzakers van slijtage zijn door middel van stofzuigen, een zachte bezem of een doek, weg te halen. Naast het schoon- en stofvrij maken van de vloer, moet de vloer ook gedweild worden. Bij het dweilwater wordt een reiniger gevoegd die ervoor zorgt dat de vloer schoon wordt zonder de beschermlaag aan te tasten. Naast het dweilen van de parketvloer moet er ook periodiek onderhoud aan uw vloer worden gepleegd. Dit kan door middel van een onderhoudswas, bij geoliede parketvloeren of een polish, bij gelakte parketvloeren.

  • Agressieve vlekken die bij normale reiniging niet verdwijnen, verwijdert u door de vervuiling met vloeibare onderhoudswas of -spray op een Polijsthandschoen voorzichtig in de nerfrichting weg te polijsten.
  • Looppaden, keukenvloeren, gedeelten bij een bank en rondom tafels zijn meer aan slijtage onderhevig dan andere gedeelten. Het is dan ook heel belangrijk om deze plekken regelmatig te behandelen met een Onderhoudswas of -spray. Breng de onderhoudswas dun aan en verdeel het met een Hardwasdoek. Zo bent u er zeker van dat de vloer optimaal beschermd blijft.
  • Ernstige slijtplekken en diepe krassen kunt u met Hardwaxolie herstellen. Maak de plek goed schoon en breng een beetje Hardwax-olie op een pluisvrije doek aan en masseer het rustig in. Laat de plek een nacht drogen en de schade is hersteld.


Periodiek onderhoud
Naast het dagelijks onderhoud is het belangrijk een paar keer per jaar uw vloer helemaal te behandelen met onderhoudswas of -spray.

Schaverij Eikelboom is gevestigd aan de Ceintuurbaan 10 in een loods schuin achter het tankstation. Het heeft in ruim assortiment onderhoudsmiddelen voor uw vloer. Zie www.schaverij-eikelboom.nl of bel met 06-53734941