Afbeelding

Amader Nir organiseert benefietconcert

· leestijd 1 minuut Partnerbijdrages

In de Doopsgezinde kerk aan de Wolweverstraat 9 houdt Amader Nir, Werkgroep Tegen Mensenhandel, op zondag 25 november een benefietconcert voor slachtoffers van vrouwenhandel in Bangladesh.

Bangladesh is vier keer zo groot als Nederland, maar heeft negen keer zoveel inwoners. Een derde van de bevolking leeft van minder dan één dollar per dag. In de hoofdstad Dhaka is een opvanghuis opgericht voor meisjes en vrouwen die slachtoffer zijn van mensenhandel. Het Kamerorkest uit Gelsenkirchen onder leiding van Christian van den Berg is bereid gevonden naar Nederland te komen voor dit concert. Christian van den Berg is als dirigent verbonden geweest aan een aantal theaters in Duitsland. Hij dirigeert verschillende orkesten en componeert. Het Kamerorkest speelt Symfonie 18 Nr. 4 van Johann Christian Bach en de Symfonie in C-Dur van Anton Eberl, beiden tijdgenoten van Mozart. Ook de in Bangladesh geboren sopraan Shaya van den Berg is te horen. Zij werkt als zangpedagoog en solist. Daarnaast is er een gastzangeres, de mezzosopraan Annelies Lamm. Zij was vele jaren solist bij de Nationale Reisopera en zingt in oratoria. Annelies Lamm en Shaya van den Berg zingen aria's van W.A. Mozart en C.W. Glück.

De volledige opbrengst gaat naar het opvanghuis voor slachtoffers van vrouwenhandel. In de pauze worden sjaals, sieraden en beeldjes verkocht, waarvan de opbrengst naar Amader Nir gaat. De entree is gratis, maar er is de mogelijkheid tot het geven van een vrijwillige bijdrage. Koffie en thee en koek staan vanaf 15.00 uur klaar; het concert begint om 15.30 uur. Ook kinderen zijn welkom.