Afbeelding
Jan Burgman

Doneer 10 euro en geef een kind uit Zwolle een Sinterklaascadeau

Partnerbijdrages

Wist u dat er zo’n 6.400 huishoudens in Zwolle zijn die leven op of onder het sociaal minimum*)? Het gaat totaal om 2.100 kinderen. Ruim één op acht Zwolse gezinnen heeft moeite om rond te komen. Er is geen geld voor extraatjes. Er is geen geld om Sinterklaas te vieren. Er is geen geld om samen er op uit te gaan.

De Zwolse stichting Kind in Beeld maakt het wel mogelijk door het hele jaar verschillende activiteiten te organiseren. Op dit moment is de stichting heel druk bezig met de organisatie van Hét Grote Sinterklaasfeest dat 21 november 2018 in Landstede Sportcentrum plaatsvindt. Zwolse gezinnen met een laag inkomen worden verrast met een musical en activiteiten, ze krijgen lekkers en de kinderen krijgen een gloednieuw cadeau ter waarde van 10 euro (door hun ouders uitgezocht).

Er zijn meer dan negenhonderd kinderen die zich hebben aangemeld. Ongeveer de helft van deze kinderen komt samen met hun ouder(s)/verzorger(s) naar het feest. De andere helft heeft aangegeven de cadeautjes thuis te willen ontvangen en daar Sinterklaas te vieren.

Wie wil meehelpen deze kinderen een onvergetelijke Sinterklaas te geven, doneert 10 euro (of meer of minder) en maakt een kind blij met een Sinterklaascadeau. Doneren kan via https://stichtingkindinbeeld.nl/doneren/ of maak een bedrag over aan Stichting Kind in Beeld op NL91RABO 0305 2862 26.

*) bron: Armoedemonitor 2018