Afbeelding
Regiolokaal

Starterscentrum Regio Zwolle opent de deuren

· leestijd 1 minuut Partnerbijdrages

John de Vlieger spreekt regelmatig startende ondernemers. Hij merkt dat er een gat bestaat tussen de, vooral digitale, ondersteuning vanuit de KvK en die voor het MKB. "Startende ondernemers en ZZP-ers zijn tegenwoordig op zichzelf aangewezen. De digitale informatie die beschikbaar is, is vaak erg onoverzichtelijk."

Ondernemen begint met een goed idee, weet De Vlieger. "Starterscentrum Regio Zwolle biedt vervolgens hulp bij onder meer het schrijven van het plan. Dat doe ik niet zelf: we werken samen met allerlei partners, mentoren en adviseurs uit verschillende beroepsgroepen komen. Zij dragen het Starterscentrum een warm hart toe en nemen deel vanuit passie voor ondernemerschap." De Rabobank is een van die partners. Starterscentrum biedt echter nog veel meer ondersteuning. "We hebben een compleet pakket voor starters; het Startersprogramma", vertelt De Vlieger. "Dat bestaat uit zes workshops en twee individuele adviesgesprekken, waarbij je bijvoorbeeld kunt sparren over je eigen plan. De workshops gaan over alle belangrijke onderwerpen voor startende ondernemers: startersoriëntatie, belastingen, administratie, businessplannen, online marketing en acquisitie." En deelnemers aan het Startersprogramma kunnen in gesprek met een ervaren ondernemer. Het Startersprogramma start vier keer per jaar en duurt in principe drie maanden. "Maar het mag ook uitgesmeerd worden over een jaar, als dat beter uitkomt."

Deelnemen aan het Startersprogramma kost 295 euro (ex btw). De Vlieger: "We hanteren een laag bedrag, omdat het belangrijk is dat ondernemers goed starten." Voor inwoners van gemeenten die zijn aangesloten bij Starterscentrum Regio Zwolle, is het programma zelfs gratis. Aanmelden voor het Startersprogramma kan via de site. Op 13 november en 11 december zijn informatieavonden. Het Startersprogramma begint op 8 januari en wordt vier keer per jaar aangeboden.

Zie voor meer informatie www.starterscentrumregiozwolle.nl.