Afbeelding

WintersZwolle met IJsbeelden en het Wereldberoemde Verhalenfestival

· leestijd 1 minuut Partnerbijdrages

De historische Hanzestad Zwolle is deze winter de thuisstad van de kerstman. In de oude leeszaal van de voormalige bibliotheek, is voor hem een gerieflijke woning ingericht.

De kerstman nodigt iedereen uit een bezoekje te brengen aan zijn prachtige stad in kerstsferen. Een bezoek aan Zwolle tijdens de koude wintermaanden wordt een warme belevenis. Ga langs bij het huis van de kerstman en verras een dierbare met een wens in de wensboom. Wandel de prachtige lichtjesroute, langs sfeervol verlichte straten en pleinen. Bewonder huizenhoge ijssculpturen op het Nederlands IJsbeelden Festival, een adembenemende wereld van kraakhelder ijs en glinsterende sneeuw. IJskunstenaars uit de hele wereld tonen beelden op het thema Wereldberoemde Verhalen: Romeo en Julia, Robin Hood en Harry Potter. De hallen zelf worden omgetoverd tot verwarmd Winter Wonder Land met eten, drinken en een Kinderplaza met kermisattracties, games en springkussens.


Het weekeinde voor kerstmis zien wereldberoemde verhalen opnieuw het levenslicht tegen het Middeleeuwse decor van de oude Hanzestad: tijdens het Wereldberoemde Verhalenfestival. Een performing arts festival in de binnenstad van Zwolle in gewelfkelders, winkels, achtertuinen, musea en huiskamers, op verstopte pleintjes, bordessen, in de synagoge en musea: theater, muziek, storytelling en visual art, van Roodkapje tot Pinokkio, van Thor naar Odin, Adam en Eva, King Arthur of Ketelbinkie, Alleen op de wereld en Gilgamesj.

Performers laten zich inspireren en maken speciaal voor dit festival vijftien-minutenvoorstellingen die zijn te bezoeken door mee te lopen in een route: de Muziekroute, de Midwinterspooktocht-route, de Kinderroute en de Themaroute. Ook zijn er zestien voorstellingen los te bezoeken.

WintersZwolle is vanaf 15 december in Zwolle met op 21, 22 en 23 december het Wereldberoemde Verhalenfestival. Kijk voor het complete programma op www.winterszwolle.nl.