Afbeelding

Laserkliniek Zwolle informeert over huidverbetering en huidveroudering

· leestijd 1 minuut Partnerbijdrages

“Ons lichaam is een fabriekje; tekorten worden aangevuld en afvalstoffen worden afgebroken. Het lichaam houdt zichzelf in balans”, aldus Laserkliniek Zwolle. “Bij de huid kan dit proces zijn verstoord, waardoor bijvoorbeeld eczeem, acne of ook huidverslapping ontstaat.”

“Over huidveroudering gesproken: na je 25e bouw je al af”, stellen de huidtherapeuten. “De aanmaak van onderhuids bindweefsel (collageen) en elastine neemt gestaag af. Wanneer de afbraak groter is dan de aanmaak, gaat de huid verouderen en verslappen. Dit kan fijne lijntjes en in een later stadium rimpels tot gevolg hebben. Dan zijn er nog externe factoren die bijdragen aan de veroudering van de huid zoals blootstelling aan de zon, roken en stress. Om nog maar niet te spreken over de invloed van de zonnebank, onder het mom van ‘ik heb dat gezonde kleurtje even nodig’.”

Het gebruik van goede crèmes en een vast huidverzorgingsregime kunnen zeker bijdragen om de huid weer in balans te krijgen, bevestigt Laserkliniek Zwolle. “Toch lijkt het niet altijd voldoende om bepaalde huidproblemen op te lossen. Bij Laserkliniek Zwolle zien we dagelijks tal van huidaandoeningen die je uitstekend kan behandelen door juist een combinatie te maken van de verschillende huidtherapieën, zoals microdermabrasie, peelingen, licht- en lasertherapie en huidproducten met hoogwaardige werkzame stoffen. We geloven heel erg in de combinatie van de praktijkbehandelingen en het gebruik van de juiste huidverzorging afgestemd op huidtype en huidklacht en denk daarbij altijd aan een zonbeschermingsfactor in de dagelijkse verzorging. Dit is stap 1 in het behandelen van huidveroudering.”

Wie huidklachten heeft of toe is aan een oppepper voor de huid, vraagt de huidtherapeuten naar de mogelijkheden in een vrijblijvend consult met huidscan: www.laserkliniekzwolle.nl.