Afbeelding

Mondovino valt in de prijzen met Rosé van het Jaar 2019

· leestijd 1 minuut Partnerbijdrages

De Zuid-Franse Fontanet rosé van Wijnkoperij Mondovino is in de prijzen gevallen tijdens het 31e Proefschrift Wijnconcours. De wijn won de eervolle titel ‘Wijn van het Jaar’ in de categorie Wijnspeciaalzaak tot en met 7,50 euro.

De uitreiking vond plaats op vrijdag 31 mei in Amsterdam. Het thema van het Proefschrift Wijnconcours was dit voorjaar mousserend en rosé. De vakjury – onder leiding van Jan van Lissum – proefde alle deelnemende wijnen blind, dus zonder kennisneming van het etiket. “De lichtroze Languedoc-wijn wordt gemaakt van de klassieke druiven-combi grenache en syrah: heerlijk sappig en fruitig van smaak, maar zonder snoepig te worden”, vertelt Bert van Beek van Mondovino. “Z’n zuidelijke herkomst geeft de wijn bovendien een verleidelijk kruidig karakter. Kortom, een ideale rosé voor alledag, bij de borrel of natuurlijk op het terras. Het Proefschrift-panel looft de lengte en harmonie van de Fontanet.”

De Grote Hamersma is een koopgids samengesteld door wijnjournalisten Harold Hamersma en Esmee Langereis. Elk jaar selecteren en beoordelen zij ‘álle wijnen die er in Nederland toe doen’. In de 2019 editie krijgen maar liefst 112 wijnen uit het assortiment van Mondovino een rapportcijfer van 8 of hoger.

Van Beek: “Een prachtige prijs en een nieuw record in de Hamersma. Het kan niet op. Daar doen we het voor. Het mooie vind ik dat we rechtstreeks inkopen bij over het algemeen relatief kleine wijnboeren. Wij verkopen juist geen merk-wijnen.” De flesprijs van de Fontanet rosé is 6,20 euro.

Wijnkoperij Mondovino
Assendorperstraat 107
8012 DH ZWOLLE

www.mondovino.nl

(038) 422 33 22