Afbeelding

Zomervakantie; op naar een nieuw scholingsjaar

· leestijd 1 minuut Partnerbijdrages

Met de komst van de zomer sluiten de meeste onderwijsinstellingen voor twee maanden hun deuren. Na deze periode vangt het nieuwe scholingsseizoen aan. Een goed moment om uw werknemers te laten beginnen met een cursus of opleiding. Maar waarop hebben werknemers recht met betrekking tot scholing?


Wettelijke verplichtingen
Iedere werkgever is verplicht om alle scholing aan te bieden die noodzakelijk is voor functie-uitoefening en functiebehoud. De wet legt verder geen scholingsverplichtingen op. Echter, steeds vaker worden in cao’s uitgebreidere scholingsverplichtingen aan werkgevers opgelegd. In hoeverre dit in 2017 plaatsvond is recent onderzocht door de overheid.


Uitgebreidere verplichtingen in cao’s
24% van de werknemers die onder een cao valt, valt onder een cao met bepalingen over scholing. Meestal wordt een geldbedrag genoemd dat werknemers mogen aanwenden voor scholingsactiviteiten. Het bedrag varieert van € 100, - tot € 1.400,- per jaar. In 2017 werd in totaal voor € 149, - miljoen aan scholingsgeld toegekend in cao’s. Dit geld wordt in de meeste cao’s opgehoest door werkgevers, maar ook (deel)financiering met werknemersbijdragen komt voor.


De cao kan u verplichten met werknemers in gesprek te gaan over het scholingsbudget. Tijdens dit gesprek hebt u de mogelijkheid om scholingsvoorstellen te doen. Dat kan nuttig zijn: u wilt immers dat de scholing iets toevoegt aan de inzetbaarheid van uw werknemers.


Brouwers ontzorgt
Brouwers kan u als werkgever helpen om optimale scholing voor uw werknemers vorm te geven, rekening houdend met inzetbaarheid en budget. Meer weten? Neem dan contact op en wellicht begint uw werknemer na de zomer aan een passende opleiding.