Afbeelding

Schoenmaker Eddie breidt zijn dienstverlening uit

· leestijd 1 minuut Partnerbijdrages

Schoenmaker Eddie in de Broerenstraat breidt zijn dienstverlening uit met het stomen van schoenen en het kleuren van riemen.

“Als klanten schoenen brengen, vragen ze ook vaak of ik ze kan schoonmaken”, vertelt eigenaar Eddie Mollenaar. “Ik heb nu een paar maanden een stoomapparaat in gebruik gehad. Dat bevalt zo goed, dat ik er een heb aangeschaft.” Klanten reageren volgens hem ook heel enthousiast als ze hun vieze schoenen, en soms ook tassen, als bijna nieuw terugkrijgen. “Het apparaat is geschikt voor alle materialen. Ik zie met name veel jongeren met sneakers. De vieze schoenen worden vaak weggegooid. Je praat dan toch gauw over een paar honderd euro, terwijl je ze net zo goed kan laten schoonmaken. Dan heb je er weer een tijd plezier van.” Het reinigen gebeurt dan ook grondig, verzekert Mollenaar. “Ik ga de schoenen eerst stomen en vervolgens krijgen ze een shampoo-behandeling. Dat duurt al met al twee à drie dagen.”

Een andere uitbreiding betreft het kleuren van riemen naar de wens van de klant. “Ik verkoop veel riemen”, vervolgt de schoenmaker. “Ik zie vaak klanten die met schoenen komen en er een bijpassende riem bij zoeken. Zo ben ik op het idee gekomen. In mijn zoektocht heb ik ‘kale’ riemen gevonden die we zelf kunnen verven. Om precies naar wens te kleuren, moet de verf worden gemengd. Zo proberen we zo dicht mogelijk bij de wens van de klant te komen.”

Zijn nieuwe activiteiten komen naast zijn specialisme als schoenreparateur en verkoper van aanvullende artikelen als veters, schoensmeer en riemen.

Schoenmaker Eddie

Broerenstraat 7

8011 VB Zwolle

(038) 457 96 11

www.schoenmakerijzwolle.nl

Afbeelding
Zeeuwse rockband Racoon geeft extra optreden in Hedon Algemeen 14 uur geleden
Afbeelding
Meisje Djamila debuteert met kinderboek en zorgt voor lange rij bij Boekhandel Van der Velde Algemeen 14 uur geleden
Wethouder Rots en gedeputeerde Dadema (l) nemen de fietsstraat in gebruik.
Fietsstraat Wijhe-Zwolle officieel geopend, maar zorgen over fietsveiligheid blijven Algemeen 14 uur geleden