Afbeelding

BrugMedia: Het succes van Zeewolde Actueel voortzetten

· leestijd 1 minuut Partnerbijdrages

ZEEWOLDE/KAMPEN – Zeewolde Actueel is recent helemaal overgegaan in de handen van BrugMedia. De Kamper uitgeverij is erg blij dat ze met deze weekkrant een blad in handen heeft dat het DNA van de lokale bevolking in zich heeft. “Het is een krant voor en door Zeewoldenaren en dat blijft zo”, laat algemeen directeur Bauke Hoekstra van BrugMedia weten.

Dat Zeewolde Actueel zich die plaats heeft verworven, is met dank aan oprichtster Henny Moerland. “Zij verdient alle lof”, benadrukt Hoekstra, die verder constateert dat Zeewolde Actueel over een goed en gedreven team freelancers, correspondenten en columnisten beschikt. Hoekstra: “Zij kennen Zeewolde van binnen en van buiten en we gaan met hen op dezelfde voet voort.”

BrugMedia en Zeewolde Actueel zijn bekenden van elkaar. De Kamper uitgeverij was al medeaandeelhouder en heeft nu de lokale krant in zijn geheel overgenomen. Zeewolde Actueel heeft, aldus Hoekstra, veel overeenkomsten met de weekbladen die BrugMedia al uitgeeft in de regio Kampen, Zwolle, Zwartewaterland en de polder. Hoekstra: “Ons uitgangspunt is altijd dat we nieuws brengen uit alle hoeken en gaten van de samenleving.”

Van oudsher doet BrugMedia dat met een combinatie van eigen nieuwsgaring, persberichten en lezersnieuws. Het lezersnieuws over bijvoorbeeld mensen, verenigingen en clubs neemt een belangrijke plek in. Met de totaalmix aan nieuws streeft BrugMedia er wekelijks naar om de lezers zo breed en goed mogelijk te informeren over wat er leeft in hun plaats. “Daarmee heb je als medium een prachtige functie”, zegt Hoekstra enthousiast. “Naast de krant zien wij ook in toenemende mate een belangrijke functie voor de website,” vult commercieel directeur Johan van der Kolk aan.

Behalve voor de lezers is BrugMedia er uiteraard ook voor de lokale ondernemer om een lokaal optimaal bereik te genereren. In de persoon van Arjan van den Bosch heeft BrugMedia een media-adviseur in huis die gepokt en gemazeld is in het vak en er erg naar uitkijkt om kennis te maken met ondernemend Zeewolde.

Klik hier om naar de nieuwssite van Zeewolde Actueel te gaan.

Klik hier om naar de tarieven van Zeewolde Actueel te gaan.