Afbeelding
Erik-Jan Berends

Krisman Schoenen haalt warme kleuren in huis

· leestijd 1 minuut Partnerbijdrages

“Gezellige, warme kleuren”, noemt Ad Quist van Krisman Schoenen als opvallendste kenmerk van de najaarscollectie. “Die zien we zowel bij de kinderschoenen als bij de dames-mode en dames-comfort collectie.”

De bruintinten domineren overigens over de hele linie, van kinder- tot herenschoenen. Quist: “We zien als kleuren veel cognac, bruin en roestbruin. Die kleuren zijn bij onze klanten ook populair. Natuurlijk hebben we groen, blauw en zwart, maar bruintinten vormen de boventoon.” Bij de kinderschoenen zijn voor de meisjes de stoere bikerboots en westernlaarsjes populair.

“Bij de dames-mode-schoen is het merk Gabor sterk. Gaat het om comfort dan kiezen veel mensen voor Durea”, vervolgt Quist. “De modieuze schoenen zijn vaker voorzien van spitsere neuzen en mooie prints, maar ze zijn ook verkrijgbaar in glad leer. De comfortschoen heeft meer ruimte bij de voorvoet. Met name bij de hiel omsluit die de voet goed, waardoor die heel goed zit. Dat betekent dat de schoen ook goed is voor de voeten. Verder zijn ze veelal voorzien van een uitneembaar voetbed, zodat men die kan vervangen door een eigen zool. Door te spelen met de hakhoogtes en de zool onder de voorvoet zien comfortschoenen er tegenwoordig ook goed uit. Waar ze voorheen nog wel eens werden betiteld als ‘omaschoentjes’, zijn ze nu echt veel hipper. Ook weer door de kleur. Zo zit de nieuwe kleur roestbruin bij de comfortschoenen in de collectie.”

Waarvoor klanten uit het hele land naar Krisman Schoenen komen, zijn de breedtematen. “We besteden veel aandacht aan het meten van de schoenen”, benadrukt Quist. “Schoenen moeten goed passen. We hebben een groeiende groep klanten die merken dat een goed zittende schoen plezieriger én beter is.” Over de hele collectie heeft Krisman Schoenen dan ook alle breedtematen voorradig. Met de www.breedtemaat-schoenen.nl heeft de Zwolse schoenenzaak zelfs een eigen website.

Krisman Schoenen

Assendorperstraat 120
8012 CC Zwolle
(038) 421 79 50
krisman-westeneng-schoenen.nl (webshop)

Afbeelding
Hedon Talent Support slaat handen ineen met Tricklebolt naar herontdekking van de band Algemeen 15 uur geleden
Afbeelding
Grootschalig Faunaonderzoek in Zwolle onthult kansen voor natuurbehoud en beheer Algemeen 16 uur geleden
Afbeelding
Foodtruckfestival HOPPAAA! met borrelplanken en kwaliteitswijnen in het Twistvlietpark Algemeen 17 uur geleden