Afbeelding

Wajong Talenten: Succesverhaal van Lonneke

· leestijd 1 minuut Partnerbijdrages

Mijn naam is Lonneke en ik ben 27 jaar. Ik woon op dit moment samen met mijn vriend in een woning in de Achterhoek. Tot januari 2019 was ik horeca medewerkster bij een bedrijf in Arnhem. Ik woonde al in de Achterhoek. De reisinspanningen werden mij te vermoeiend en dat was de reden dat ik met deze baan stopte.


Vanuit een werkfi t maken traject kwam ik terecht op de website van Wajong Talenten. Ik zag dat er een vacature open stond voor assistent verkoopmedewerker bij een bakkerij in Doetinchem. Ik was direct enthousiast: ik waardeer het contact met mensen en ben ik graag dienstverlenend bezig. Verder ben ik geïnteresseerd in voeding.


De sollicitatie was in beheer van Maxim, jobcoach bij Wajong Talenten. Ik heb Wajong vanwege psychische problematiek en een chronische vermoeidheidsziekte. Zoals vermeld stuurde ik mijn CV en motivatie naar een medewerker die mij in contact kon brengen met de jobcoach. Maxim nam contact met mij op om een afspraak te maken voor een kennismaking. Dit gesprek hebben wij bij mij thuis gevoerd samen met Tom, mijn reintegratiebegeleider vanuit het traject. Maxim schatte in dat er een match kon zijn tussen de werkgever en mij. Hij heeft mij voorgesteld.


Ik kreeg een sollicitatiegesprek met een filiaalleidster waar ook Maxim bij aanwezig was. Ik merkte dat er een klik was, het gesprek liep best goed. Al na een paar dagen kreeg ik van Maxim het verlossende woord: de werkgever wilde verder met mij, in eerste instantie via een proefplaatsing. De filiaalleidster waardeerde het dat ik goed kon uitleggen wat mijn beperking met mij doet. Dit was belangrijk voor haar omdat ze voor het eerst ging werken met een kandidaat met de Wajong-status. Tijdens de proefplaatsing sprak ik af dat ik drie ochtenden aan de slag kon op een filiaal. Ik werkte met een collega als vast aanspreekpunt. Ik maak bestellingen klaar, bedien de klanten en verricht inpakwerkzaamheden. Ik vind het leuk, maak onderdeel uit van het team. Mijn collega is rustig, duidelijk en werkt erg gestructureerd. Hier voel ik mij heel fi jn bij. Ook kan ik goed overweg met mijn jobcoach. Hij is goed bereikbaar en verschaft mij duidelijkheid. Ook speelt hij een belangrijke rol in het wederzijdse begrip tussen bakkerij en mij. Zowel de bakkerij als ik zijn tevreden over elkaar en dit heeft geleid tot een arbeidsovereenkomst voor de duur van in eerste instantie 7 maanden.

Wil jij ook deze beroepsrichting op?

Neem dan gerust contact op met Wajong Talenten.
vacatures@wajongtalenten.nl
of bel naar 038-4581050

VVN Opfriscursus Fiets
Veilig Verkeer Nederland organiseert gratis Opfriscursus Fiets met valpreventie + lunch Nieuws Ingezonden 2 uur geleden
Afbeelding
Inschrijvingen voor de HBO Bruisweek 2024 zijn geopend Algemeen 2 uur geleden
Afbeelding
Cinekid presenteert in Filmtheater Fraterhuis: Vos en Haas redden het bos Algemeen 3 uur geleden