Afbeelding

Run2Day Zwolle ademt hardlopen

· leestijd 2 minuten Partnerbijdrages

Wat zijn de beste schoenen? Welke voeding geniet de voorkeur en hoe ziet je loopschema eruit richting een wedstrijd? Vragen genoeg voor de hardloper van tegenwoordig. Run2Day Zwolle is als een helder baken in een poel van diverse vragen en antwoorden. Al ruim vijftien jaar neemt Run2Day Zwolle hardlopers bij de hand om een beslissing op maat te nemen. “Een goed advies is onze meerwaarde”, aldus eigenaar Eddie Sevink van Run2Day Zwolle.

Sevink heeft van zijn hobby zijn werk gemaakt. Hardlopen is altijd zijn passie geweest. Ook toen hij begin deze eeuw werkzaam was als Sales Manager in het bedrijfsleven. Toen had hij al een link met Run2Day. Als loper werd hij in die tijd gesponsord door Run2Day uit Amersfoort. Na verschillende reorganisaties bij zijn werkgever was de lol er wel een beetje af bij Sevink. Hij zocht iets anders. “Ik wilde alleen met m’n hobby bezig zijn en ik heb een passie voor lopen. Dat is hartstikke goed gelukt als eigenaar van Run2Day. De afgelopen vijftien jaar zijn omgevlogen”, lacht Sevink.

Alle ruimte

Op 1 september 2004 startte hij Run2Day aan het Diezerplein in Zwolle. In het begin was het keihard werken. Hij moest het alleen zien te redden, geholpen door enkele krachten op de koopavond en de zaterdag. Nu vormt hij samen met acht parttimers een hecht team. Tien jaar geleden verhuisde Run2Day naar het huidige veel ruimere pand aan de Vechtstraat 31. “We waren echt uit ons jasje gegroeid. Dit pand is qua oppervlakte ruim een keer zo groot. Ik heb nu veel meer ruimte om mensen te ontvangen, spullen te laten zien en voorraden aan te leggen.”

Volop knowhow

Run2Day Zwolle ademt hardlopen. Zelf liep Sevink maar liefst 42 marathons. Van Rotterdam tot New York, van Nieuw Zeeland, San Francisco tot de Mount Everest. Sevink heeft de meest uitdagende marathons tot een goed einde weten te brengen en is als ervaren loper uitstekend op de hoogte van alle ins en outs bij het hardlopen. Dat geldt ook voor de andere personeelsleden. Daarnaast wordt samengewerkt met diverse specialisten in de regio op het gebied van fysiologie en podologie. “De expertise en de partijen waarmee we samenwerken, kent z’n gelijke niet. We hebben enorm veel knowhow op loopgebied”, aldus Sevink. Deze kennis wordt volledig ingezet om de hardloper een deskundig advies te geven op allerlei gebieden. “Aan het eind zegt de kassa ‘ting’, maar wij vinden het veel belangrijker om de juiste schoenen te vinden voor een loper. Ons advies is onze meerwaarde. Ik verkoop liever geen schoen, dan de verkeerde”, aldus Sevink.

Goede doelen

Run2Day heeft een uitgekiende collectie en biedt topkwaliteit in schoenen, kleding en accessoires. Ook kunnen mensen bij de hardloopzaak terecht voor een loopanalyse, voedingsadvies en loopschema’s. In de loop der jaren zijn er vanuit Run2Day Zwolle diverse loopgroepen met succes opgericht. Daarnaast is de hardloopzaak betrokken bij de organisatie van diverse hardloopevenementen en organiseert Run2Day Zwolle ook zelf verschillende loopevenementen, zoals Free Feet 038 en Stelvio for Life in Italië. “Dat maakt je onderscheidend”, aldus Sevink, die met verschillende lopen diverse goede doelen ondersteunt, zoals 112 Nepal, BarcodeForLife (gepersonaliseerd kankeronderzoek), Nikai 4 Life en de loopgroepen Warmlopers en Hartlopers. “Onze winkel bestaat om sociaal bezig te zijn. We willen mensen helpen in de breedste zin van het woord.”

Run2Day Zwolle
Vechtstraat 31
8021 AS ZWOLLE
Run2Day

Afbeelding
Meisje Djamila debuteert met kinderboek en zorgt voor lange rij bij Boekhandel Van der Velde Algemeen 10 uur geleden
Wethouder Rots en gedeputeerde Dadema (l) nemen de fietsstraat in gebruik.
Fietsstraat Wijhe-Zwolle officieel geopend, maar zorgen over fietsveiligheid blijven Algemeen 10 uur geleden
Afbeelding
GMZ wil elk jaar bevrijdingsconcert brengen op de dag van de Zwolse bevrijding Algemeen 11 uur geleden