Afbeelding

Op het Gymnasium Celeanum voel je je snel thuis!

· leestijd 1 minuut Partnerbijdrages

Het Gymnasium Celeanum is een relatief kleine school in Zwolle met zo’n 700 leerlingen. Wat maakt dat leerlingen het fijn vinden dat ze voor deze school hebben gekozen? We vroegen het aan leerlingen die al langer op het Celeanum zitten.

Megan (klas 3) vertelt: “Ik heb voor het Celeanum gekozen omdat ik uitdaging wilde die ik op mijn basisschool niet kreeg. Na een proefles Grieks en Latijn op de Open Lesmiddag vond ik het zo leuk dat ik voor het Celeanum koos. Ik ben nog steeds blij met deze keuze.” Jacomijn vult aan: “Het Celeanum is een kleine school en daardoor voelde ik me er snel thuis. En nu ik in klas 5 zit ken ik heel veel mensen uit verschillende jaarlagen. Dat vind ik echt leuk aan onze school!”

De overgang van de basisschool naar de middelbare school is best spannend. Daarom gaan de brugklasleerlingen gelijk op kamp; zo leren ze elkaar snel kennen. Gijs: “Het brugklaskamp vorig jaar was erg leuk. Ik maakte meteen nieuwe vrienden. Dat was fijn, omdat ik als enige van mijn klas naar het Celeanum was gegaan.” “Het is even wennen op de middelbare school”, vindt ook Eline, “maar je hoeft je geen zorgen te maken. Iedereen staat voor je klaar. Gwen: “Ze helpen je als dat nodig is en begrijpen je ook goed.”

Jacomijn is ook nog steeds blij met haar keuze voor het Celeanum: “Het is een school waar je goed je best moet doen, maar als je dat doet krijg je mooie kansen om bijzondere dingen te doen.”

Nieuwsgierig? Kom gauw kijken: onze leerlingen en docenten leiden je graag rond.


Maandag 18 november: Voorlichtingsavond
Woensdag 27 november: Open Lesmiddag
Donderdag 9 januari: Voorlichtingsavond
Zaterdag 25 januari: Open Dag
Woensdag 12 februari: Informatiemiddag

Zie locaties en tijden op www.celeanum.nl

Afbeelding
Hedon Talent Support slaat handen ineen met Tricklebolt naar herontdekking van de band Algemeen 13 uur geleden
Afbeelding
Grootschalig Faunaonderzoek in Zwolle onthult kansen voor natuurbehoud en beheer Algemeen 14 uur geleden
Afbeelding
Foodtruckfestival HOPPAAA! met borrelplanken en kwaliteitswijnen in het Twistvlietpark Algemeen 15 uur geleden