Afbeelding

Sinterklaascadeautjes voor alle Zwolse kinderen

· leestijd 1 minuut Partnerbijdrages

Zonder pakjes geen pakjesavond. Daarom brachten vrijwilligers van Stichting HORNBACHhelpt een bezoek aan Ron Zwiers, initiatiefnemer van de Sinterklaasactie Zwolle. Ze overhandigden hem knutselpakketten, bestemd voor kinderen voor wie pakjesavond niet vanzelfsprekend is.

Klussen, dat kunnen ze bij HORNBACHhelpt als de beste. En dus klusten de vrijwilligers van de stichting afgelopen week honderden knutselpakketten in elkaar. “Dat hebben we met liefde en plezier gedaan”, vertelt Mark van der Heide van Stichting HORNBACHhelpt. “Sinterklaas moet een feest zijn voor alle Nederlandse gezinnen. Maar cadeautjes zijn helaas niet voor alle kinderen vanzelfsprekend. Daarin wilden wij graag verandering brengen. In overleg met de Sint en zijn Kluspieten hebben we deze unieke doe-het-zelfcadeautjes samengesteld.”
Sinterklaasactie Zwolle is blij met de actie van HORNBACHhelpt, die pakjesavond voor velen tot een heerlijk avondje maakte. “Iedereen in Zwolle moet Sinterklaas kunnen vieren”, legt Ron Zwiers uit. “Daarom zijn we met de Sinterklaasactie Zwolle gestart. Samen met vrijwilligers bezorgen we nu cadeautjes die we ontvangen van organisaties als HORNBACHhelpt bij gezinnen die ze zelf niet kunnen betalen. De reactie van de kinderen, hun enthousiasme en blijdschap, daar doe ik het voor. HORNBACHhelpt, bedankt!”
Stichting HORNBACHhelpt is een onafhankelijke stichting die als doel heeft samen te bouwen aan een mooie samenleving. Dat doet de stichting door maatschappelijke projecten die gebaat zijn bij bouw-, renovatie- en/of tuingerelateerde oplossingen, te ondersteunen met inzet van vrijwilligers en materialen. De stichting met ANBI-status is opgericht in 2017. Meer informatie over HORNBACHhelpt is te vinden op www.hornbachhelpt.nl.