Afbeelding

Shiatsu geeft energie in het lichaam vrij baan

· leestijd 1 minuut Partnerbijdrages

"In de westerse wereld is het niet gebruikelijk om, voor er lichamelijke klachten ontstaan, actie te ondernemen", weet Olga Kusch van Praktijk voor Shiatsutherapie.

Shiatsu, een Japanse drukpuntmassage, is er onder andere op gericht klachten en ziektes te voorkomen. De therapeute ziet veel mensen die de fysieke disbalans niet herkennen en bijvoorbeeld te veel spanning ervaren. “Maar ook als een emotionele periode lang aanhoudt, kan dat leiden tot klachten en zelfs ziekte. Het lichaam kan de energie die nodig is om de balans te herstellen niet meer opbrengen en de reserves raken op.”

Shiatsu is volgens Kusch absoluut niet zweverig, maar juist heel logisch. "Vanuit de natuur geeft je lichaam je altijd signalen. Meestal worden die genegeerd en sommigen voelen het niet eens meer omdat ze teveel in hun hoofd zitten. Gelukkig zie ik steeds vaker dat mensen zich van deze signalen bewust worden.”

“Shiatsu spreekt het zelfhelende vermogen van het lichaam aan, zowel om preventief de afweer te verhogen, als ook om mogelijke klachten te overwinnen. Shiatsu zorgt dat de energie weer vrij kan stromen. Zijn er blokkades ontstaan op de plaats van de klacht of elders in het lichaam, dan worden die blokkades weer opgeheven. Het is als het ware groot onderhoud van het lichaam”, legt Kusch uit.

Als aanvulling op Shiatsumassage geeft ze ook Chinese buikmassage. Deze massage zorgt dat de organen hun oorspronkelijke beweeglijkheid terugkrijgen waardoor ze weer beter gaan functioneren. Ter kennismaking betalen nieuwe klanten tot eind januari 2020 slechts 45 euro voor een Shiatsu behandeling van een uur.

Praktijk voor Shiatsutherapie

Dokter van Deenweg 108
kamer 215
8025 BK Zwolle

06-478 56 748
info@shiatsu-kusch.nl

Afbeelding
Meisje Djamila debuteert met kinderboek en zorgt voor lange rij bij Boekhandel Van der Velde Algemeen 11 uur geleden
Wethouder Rots en gedeputeerde Dadema (l) nemen de fietsstraat in gebruik.
Fietsstraat Wijhe-Zwolle officieel geopend, maar zorgen over fietsveiligheid blijven Algemeen 11 uur geleden
Afbeelding
GMZ wil elk jaar bevrijdingsconcert brengen op de dag van de Zwolse bevrijding Algemeen 12 uur geleden