Wat maakt Kameleon Uitvaartzorg voordelig?

· leestijd 1 minuut Partnerbijdrages

‘Wat kost een uitvaart?’ Die vraagt krijgt Marloes Damman van Kameleon Uitvaartzorg regelmatig. Bij haar hoeft een uitvaart in ieder geval niet veel te kosten.

“Je kan een uitvaart zo duur maken als je wilt”, legt ze uit. “Aspecten die de kosten flink kunnen doen stijgen, zijn het aantal mensen qua catering of een prijzige kist. Ook is begraven duurder dan cremeren, zeker als het om een nieuw graf gaat.” Dat zijn keuzes die de nabestaanden maken, vaak op basis van de wensen van de overledene. Wat Kameleon Uitvaartzorg tot een voordelige uitvaartonderneming maakt, is om te beginnen het persoonlijke contact tussen uitvaartbegeleider en nabestaanden. “Ik werk zelfstandig, heb dus geen personeel en dat betekent dat alle contacten via mij verlopen, dit om goede kwaliteit te kunnen leveren”, begint Damman. “Verder heb ik geen eigen pand of kantoor; mijn eettafel is mijn kantoor. Bovendien kies ik er voor om mij niet te presenteren in glossy bladen die huis-aan-huis worden verspreid. Ook heb ik geen eigen wagenpark. Vanwege al deze keuzes kan ik de kosten heel laag houden.”

De naam Kameleon Uitvaartzorg heeft ze dan ook heel zorgvuldig gekozen. “Ik pas me als een kameleon aan aan de uitvaartwensen van de overledene en de nabestaanden. Alles is mogelijk, voor elk budget.” Voor veel mensen is het nog steeds een hardnekkig misverstand dat ze de uitvaart moeten laten verzorgen door de organisatie waarbij men is verzekerd. Damman: “Nabestaanden hebben altijd de keuze de uitvaartverzorger te kiezen die het beste bij hen past, ongeacht waar ze zijn verzekerd. Ik zorg in ieder geval graag voor een mooi en waardig afscheid tegen zo laag mogelijke kosten. Naast het afscheid besteed ik ook aandacht aan de financiële en administratieve zaken waar de nabestaanden na het overlijden mee te maken krijgen. Uiteindelijk ben ik pas tevreden als de nabestaanden dat ook zijn en zij met een goed gevoel kunnen terugkijken op deze verdrietige periode.”

Kameleon Uitvaartzorg

Oude Deventerstraatweg 2

8017 BB Zwolle

06-209 45 141

www.kameleon-uitvaartzorg.nl