Afbeelding

Het Groene Lyceum en Groene vmbo Zwolle houden Open Dag

· leestijd 1 minuut Partnerbijdrages

Kennismaken, sfeer proeven en enthousiast worden. Dat zijn de ingrediënten van de open dag vmbo-groen en het Groene Lyceum van Zone.college Zwolle op donderdag 30 januari. Met presentaties van leerlingen, kennismaking met vakken, groepsvoorlichtingen en individuele gesprekken laten leerlingen en docenten zien wat het groene voortgezet onderwijs inhoudt.

Bij Zone.college Zwolle kunnen leerlingen kiezen voor twee smaakjes vo: het Groene Lyceum en het Groene vmbo. In beide onderwijstrajecten staat het leren in een groene omgeving centraal en wordt gewerkt met relatief kleine klassen met herkenbare lessen. Respect voor elkaar en de groene schoolomgeving staat hoog op de agenda.

Havo-advies
Het Groene Lyceum is de groene route naar het hbo en dé plek voor leerlingen die makkelijk leren en goede scores op toetsen halen, houden van leren in de praktijk en feeling hebben met de groene omgeving. In dit zesjarige traject gaan theorie en praktijk hand in hand en hebben de leerlingen na afloop een volwaardig vmbo-diploma en een mbo-diploma op niveau 4. Tijdens de opleiding is er veel aandacht voor duurzaamheid en de groene omgeving. Vanaf het eerste leerjaar krijgen de leerlingen vakken op havo/vwo-niveau. Daarnaast ligt de nadruk op beroepsgerichte onderwerpen en vakken. Het Groene Lyceum is een traject wat inmiddels landelijk al 12,5 jaar bestaat en bij Zone.college inmiddels ruim zes jaar succesvol wordt aangeboden.

Doorstromen
Leerlingen die kiezen voor het vmbo-groen krijgen in vier jaar een goede basis voor een vervolgopleiding in het (groene) mbo. Ook bij het vmbo-groen leren leerlingen in een groene omgeving. Hierbij gaat het niet alleen om het leren van kennis, maar ook om het leren kennis toe te passen. Leren gaat namelijk beter door doen. Leerlingen volgen herkenbare vakken, zoals Nederlands, wiskunde, aardrijkskunde/geschiedenis en techniek. Uiteraard krijgen ze ook de groene vakken als ontwerp & creatie, leefomgeving & recreatie of dier & verzorging. Door het brede aanbod van vakken kan de leerling gemakkelijk doorstromen naar alle sectoren van het mbo.

Het Groene Lyceum en het vmbo-groen hebben hun Open Dag georganiseerd voor donderdag 30 januari. Tussen 15.00 en 21.00 uur kunnen bezoekers kennismaken met het onderwijs, de locatie en docenten.

Grootste
Zone.college is de nieuwe naam van Groene Welle, die vorig jaar is samen gegaan met AOC Oost. Het is de grootste groene opleider van Oost-Nederland. Belangrijke maatschappelijke vraagstukken als klimaat, energie, natuur, voeding en leefbaarheid vragen om goed opgeleide mensen, nieuwe technologie en nieuwe kennis. Het Zone.college draagt bij aan een gezonde, duurzame toekomst van mens en wereld.

Afbeelding
Kledingmarkt Basisschool het Stroomdal, opbrengst Red een KIND, 3 en 4 april Nieuws Ingezonden 27 mrt, 17:47
Echtpaar Vegter-Albers 65 jaar getrouwd
Echtpaar Vegter-Albers 65 jaar getrouwd Algemeen 27 mrt, 17:03
Harold van Vilsteren bij de koeien in de stad. Binnenkort maken de dieren dansend de sprong naar de buitenlucht.
Traditionele koeiendans bij biologische melkveehouder Harold van Vilsteren dit keer op tweede paasdag Algemeen 27 mrt, 16:37