Afbeelding

Besteed minder tijd aan tuinonderhoud dankzij deze tips

· leestijd 1 minuut Partnerbijdrages

Het is heerlijk om van je eigen tuin te genieten, maar het is minder fijn om urenlang te moeten tuinieren. Bespaar jezelf een hoop extra werk door vooraf goed na te denken over de inrichting van je tuin. Dankzij deze tips creëer je een tuin die zo min mogelijk onderhoud vergt, waardoor er meer tijd overblijft om met je voeten omhoog te zonnen.

Kies voor onderhoudsvriendelijke beplanting

Sommige planten hebben net wat meer tijd en aandacht nodig dan andere soorten. Denk bij het maken van je tuinontwerp dus goed na over welke plantensoorten het minste werk kosten. Heb je geen zin om urenlang bomen te snoeien? Ga dan voor heggen die langzaam groeien, zoals de Portugese laurier en de taxus. Ook bodembedekkers hoeven slechts één keer per jaar gesnoeid te worden. Siergras is ook relatief makkelijk te onderhouden.

Voorkom de groei van onkruid

Onkruid is je grootste vijand in de tuin. Het kost ontzettend veel tijd om onkruid te verwijderen en het kan de groei van je andere planten belemmeren. Je voorkomt de groei van onkruid door een anti-worteldoek onder de grond te leggen. Ook het planten van bodembedekkers is een goede manier om te voorkomen dat je regelmatig onkruid moet verwijderen. Daarnaast zijn er ook nog enkele bestrijdingsmiddelen verkrijgbaar die de groei van onkruid belemmeren.

Vul de voegen tussen je tuintegels

Heb je tegels in je tuin liggen? Dan weet je waarschijnlijk dat dit de plek is waar veel onkruid groeit. Ook mieren houden van de ruimte tussen je tegels, waar ze gangen graven naar hun ondergrondse nest. Je voorkomt al deze problemen door de voegen tussen je tegels te dichten. Er is speciale voegmortel verkrijgbaar die geschikt is om allerlei weersomstandigheden te doorstaan. Zo blijven je tegels mooi op hun plek zitten en heb je geen last van vervelend onkruid.

Voer regenwater zo snel mogelijk weg

Je planten houden van een regenbui op zijn tijd, maar er bestaat ook zoiets als te veel regenwater. Is je tuin te vochtig, dan vormt er al snel groene aanslag en zal je merken dat je bestrating langzaam maar zeker zakt. Let er bij het ontwerpen van je tuin dus op dat je een plek hebt waar je regenwater naar af kunt voeren. Denk aan een simpel putje in de grond of aan grote stukken beplanting op plekken waar altijd veel water blijft liggen.

Afbeelding
Afbeelding
Hedon Talent Support slaat handen ineen met Tricklebolt naar herontdekking van de band Algemeen 14 uur geleden
Afbeelding
Grootschalig Faunaonderzoek in Zwolle onthult kansen voor natuurbehoud en beheer Algemeen 15 uur geleden
Afbeelding
Foodtruckfestival HOPPAAA! met borrelplanken en kwaliteitswijnen in het Twistvlietpark Algemeen 17 uur geleden