Afbeelding

Wat zijn de 4 voordelen van een scootmobiel of scooter leasen?

· leestijd 2 minuten Partnerbijdrages

Een scootmobiel of een scooter leasen betekent kopen op afbetaling. Voor de winkel is het gewoon een aankoop, maar in plaats van direct afrekenen bij een webshop zoals de Fast & Furious scooterspeciaalzaak zal de kredietverstrekker aan de winkel betalen, en jij betaalt het bedrag in maandelijkse termijnen terug aan de kredietbank. Een elektrische fiets, scootmobiel of scooter kopen op afbetaling heeft meerdere voordelen waarvan we er vier op deze pagina zullen noemen. En we hebben ‘de kleine lettertjes’ zeker niet vergeten, lees snel verder!

1. Je verliest geen tijd

Stel, je bent slecht ter been en je zou graag een scootmobiel kopen. Maar je hebt een bescheiden inkomen, en niet voldoende spaargeld om zomaar een paar duizend euro te besteden. Door een leasecontract af te sluiten hoef je niet eerst te sparen, maar kun je snel gebruik maken van een mooie scootmobiel. Vrijheid van bewegen is een groot goed, het maakt je meer onafhankelijk en je zult direct genieten van de vrijheid die een scootmobiel je kan bieden.

2. Je hoeft niet te sparen

De rente op spaarrekeningen is flink gedaald de laatste jaren, er zijn al banken met een negatieve rente! Sparen is dus niet langer interessant, je verliest er niet alleen tijd maar ook geld mee. Als je in de scootershop een mooie aanbieding ziet, dan wil je er niet naast grijpen. Door eerst te sparen ben je eigenlijk dief van je eigen portemonnee. Bij leasen moet je wel een rente betalen, maar met de besparing bij een aanbieding kun je dit vaak al ruimschoots compenseren. Zo levert kopen op afbetaling je geld op!

3. Je kunt kiezen voor kwaliteit

Een belangrijke reden dat mensen kiezen voor een scooter leasen is de keuzevrijheid. Je wilt eigenlijk een Vespa kopen, maar je kunt alleen een imitatie betalen. Je hebt geen zin om eerst te sparen, dus je neemt genoegen met een budget retro scooter die niet echt slecht is maar toch… Kies voor kwaliteit, stel jouw droomscooter samen en kijk niet op een dubbeltje. Met betalen in termijnen voel je het verschil nauwelijks in je portemonnee, maar je merkt het wel iedere keer als je rijdt op jouw Vespa.

4. Je houdt geld over voor andere zaken

Een elektrische fiets is een behoorlijke investering, zeker wanneer je comfortabel wilt rijden kunnen de kosten flink oplopen. Maar je hebt uiteraard ook vaste lasten iedere maand, en sommige zaken moet je gewoon direct kunnen betalen wanneer dat nodig is. Leasen verbindt je enerzijds aan verplichtingen, je moet namelijk voor een langere periode maandelijks geld betalen. Maar het biedt ook vrijheid, je hebt namelijk meer geld tot je beschikking om heel belangrijke of juist gewoon leuke dingen mee te doen. Zo kun je niet alleen die e-bike bestellen, je kunt ook een prachtige tour gaan maken, en overnachten in leuke hotelletjes op de route.

Zijn er ook nadelen aan kopen op afbetaling?

Bij een e-bike, scootmobiel of scooter leasen zal het totaalbedrag hoger uitvallen omdat er rente wordt berekend. Je kunt voor je het leasecontract precies berekenen wat het eindbedrag is voor je een besluit neemt. Bekijk alle voorwaarden eerst in de Fast & Furious webshop voordat je een besluit neemt.