Afbeelding

Deltionstudenten slepen 15 medailles in de wacht tijdens Skills The Finals 2020

· leestijd 1 minuut Partnerbijdrages

Vier keer goud, drie keer zilver en acht keer brons

36 Deltionstudenten deden afgelopen weken mee aan de nationale finales van Skills Heroes, de vakwedstrijden voor het mbo. In totaal sleepten zij vier gouden, drie zilveren en acht bronzen medailles in de wacht. De eerste bronzen medaille werd behaald tijdens het NK Tegelzetten in Heerhugowaard op 21 februari. Afgelopen dagen (4 t/m 6 maart) streden zo’n 800 deelnemers in ruim 50 vakwedstrijden voor de titel van beste vakman of –vrouw in hun vakgebied. Na drie dagen hard werken en spanning is de uitslag eindelijk bekend en zijn de kandidaten beloond voor hun inzet. Deltion feliciteert alle deelnemers en kampioenen met hun fantastische prestaties!

DELTION MEDAILLEWINNAARS SKILLS HEROES 2020 Goud Sander Damsma - Sanitaire & Verwarmingstechnicus Mike van Mierlo - Luchtvaarttechniek Nynke Blokhorst - Apothekersassistent Max Kardol & Steven van der Weerd - Internationaal Ondernemer Zilver Joey Ros - Mediavormgever Sanne van Essen - Tandartsassistent Jessica Mulder - Verpleegkundige Brons Matthieu van den Belt - Tegelzetten Walter Smienk - Elektrotechnicus Gebouwen Jordi Lopers & Rutger van der Zee - Mechatronicus Ruben Westerbroek - Metselen Stein Kuiper - Facilitair Dienstverlener Rens Heuven - Onderofficier Veiligheid & Vakmanschap Laura Kortekaas - Luchtvaarttechniek Justin Hogenhout - CAD Tekenaar

Skills The Finals

Tijdens Skills The Finals krijgen studenten uit het hele land de kans om hun talenten te laten zien. In totaal namen zo’n 30.000 (v)mbo’ers van scholen uit heel Nederland deel aan Skills Heroes editie 2019-2020. De beste 800 kwalificeerden zich voor de nationale finales. Tijdens het driedaagse beroepenevenement voerden zij verschillende opdrachten uit. Deze werden beoordeeld door een onafhankelijke jury. Skills The Finals staat in het teken van beroepen, talentontwikkeling, passie en arbeidsmarktkansen.

Deltion Kampioenschappen

Voor de studenten van Deltion begon het Skills avontuur met een voorronde op school: de Deltion Kampioenschappen. De winnaars mochten deelnemen aan een kwalificatiewedstrijd waarin ze de strijd aangingen met studenten van andere mbo-instellingen uit het land. Uiteindelijk wisten 36 Deltionstudenten in 31 vakrichtingen zich weten te plaatsen voor de landelijke finales. De uitslagen zijn te vinden op: https://worldskillsnetherlands.nl/stf/uitslagen/skills-heroes-2020/

Excellentieprogramma

De vakwedstrijden maken onderdeel uit van het excellentieprogramma van Deltion. Dit programma helpt, motiveert en stimuleert studenten om het beste uit zichzelf te halen. Het programma is bedoeld voor studenten die meer kunnen en willen. Het programma bestaat naast vakwedstrijden uit tweetalige opleidingen, extra keuzedelen, doorstroomprogramma’s voor het hbo, associate degrees en internationale stages. Door deel te nemen aan het programma krijgen studenten de mogelijkheid om te excelleren in hun vakmanschap of opleiding.

Organisatie

De organisatie van Skills Heroes is in handen van WorldSkills Netherlands. WorldSkills Netherlands heeft als doel om het (v)mbo positief onder de aandacht te brengen, het beroepsonderwijs te promoten en om studenten een uitdagende leerervaring te geven. Meer informatie over WorldSkills Netherlands staat op www.worldskillsnetherlands.nl.