Afbeelding

Coronacrisis en economische maatregelen

· leestijd 1 minuut Partnerbijdrages

Ondernemers zitten met vragen. Wat heeft deze crisis voor gevolgen en waar heb ik recht op? Welke stappen moet ik nemen en wanneer? De minister heeft reeds enkele maatregelen afgekondigd. Op hoofdlijnen een toelichting hierop.

Werktijdverkorting

Werktijdverkorting kan worden aangevraagd indien de verwachting is dat de te verrichten arbeid ten minste 20% afneemt voor een periode van ten minste twee weken. Eerst wordt een vergunning aangevraagd bij SZW en later actief benut bij UWV. De afgelopen week hebben wij al diverse vergunningen aangevraagd.

Verruiming MKB-borgstellingskrediet

De overheid is bezig met een verruiming van het MKB-borgstellingskrediet. Met dit krediet vergroot de overheid het onderpand en daarmee de financierbaarheid voor een onderneming. Nu aannemelijk is dat ondernemers financieel last krijgen, zal vermoedelijk per eind maart een verruiming van deze kredieten voor MKB-ondernemers worden ingevoerd. De omvang van het krediet wordt daartoe verhoogd en de looptijd bedraagt maximaal 1 jaar.

Belastingen

De mogelijkheid bestaat om een verzoek tot bijzonder uitstel van betaling te doen bij de belastingdienst. Deze regeling staat nu open voor de ondernemer die schriftelijk motiveert dat hij door de coronacrisis in de problemen komt. De invordering wordt dan stopgezet. Toetsing vindt achteraf plaats. Tevens worden verzuimboetes wegens niet tijdig betalen onder voorwaarden achterwege gelaten. Krijgt u een voorlopige aanslag? De belastingdienst verlaagt deze op verzoek. Dit werkt voor de IB, VPB, OB en LB.

Dit is zomaar een greep uit de mogelijkheden. Wilt u meer weten of wenst u ondersteuning bij het gebruikmaken van deze regelingen? Neem dan contact met ons op, wij helpen u graag en met gepaste spoed.


Vestiging Zwolle
Burgemeester van Roijensingel 18
8011 CT Zwolle
T 038-8515200
www.brouwers.nl
info@brouwers.nl

Kaart van de gebieden in Overijssel en Gelderland getroffen door de overstromingen in 1825.
Nieuw project over de Overijsselse watersnoodramp van 1825 en de lessen hiervan voor het waterbeheer van de toekomst Algemeen 3 uur geleden
Afbeelding
Theatervoorstelling over het geweten van de laatste secretaresse van Hitler te zien in Odeon Algemeen 18 uur geleden
Afbeelding
De Passerelle, de nieuwe duurzame loopbrug over het spoor, komt naar Zwolle: Aangepast bus- en treindienstregeling Algemeen 20 uur geleden
Afbeelding
112 Zwolle: Bestelbus knalt tegen een lichtmast: Bestuurder spoorloos 112 21 apr, 13:16
Afbeelding
Openluchtbad Zwolle opent deuren op Koningsdag: Voorverkoop tot en met 26 april Algemeen 21 apr, 12:08
Afbeelding
Saxofoonkwartet Quatro Saxophoni bij Theeschenkerij Oldeniel Algemeen 21 apr, 10:02