Afbeelding

Uitstel belastingaangiften voor zzp’ers en ondernemers

· leestijd 1 minuut Partnerbijdrages

De hele wereld is in de ban van het coronavirus, zo ook Nederland. Waar Europese landen als Frankrijk, Italië en Spanje een complete ‘lock-down’ hanteren en de meeste mensen verplicht thuis moeten blijven, gaat in Nederland voor het grootste gedeelte het dagelijks leven gewoon door. Je mag dus in de meeste gevallen gewoon blijven werken. Toch zijn veel bedrijven voorzichtig en als zzp’er kan het dus best lastig zijn om aan klanten te komen in deze roerige tijden. Geen klanten betekent natuurlijk geen inkomen. Gelukkig steunt de Nederlandse overheid de zzp’ers. De overheid doet verschillende dingen om de zzp’er te steunen. Zo kun je nu versneld een uitkering aanvragen (TOZO-regeling) én kun je bijzonder uitstel vragen voor je belastingaangiften. Hoe werkt laatstgenoemde precies?

Uitstel belastingaangiften

Je kunt uitstel voor je belasting aanvragen voor een termijn van 3 maanden (tot 19 juni). Dit geldt niet alleen voor de inkomstenbelasting, maar ook voor de volgende belastingen (indien deze relevant zijn):

- Zorgverzekeringswet

- Vennootschapsbelasting

- Loonheffingen

- Omzetbelasting

- Assurantiebelasting

- Kansspelbelasting

- Milieubelastingen

- Accijns

Let wel op: doe aangifte en wacht tot je een aanslag hebt ontvangen. Pas daarna kun je bijzonder uitstel van betaling aanvragen.

Hoe doe je het?

Voordat je een besluit neemt, raden we je aan om altijd eerst even met je boekhouder te overleggen. Iedere situatie is verschillend en aangezien het slechts uitstel is (en geen afstel!), kan het in jouw situatie wellicht voordeliger zijn om het nu alvast te betalen. Wie weet wat voor tijden er nog gaan komen. Als je besluit om uitstel aan te vragen, dan is dat zo gepiept. Je kunt het online doen via een speciaal formulier op de website van de Belastingdienst of per post. Vanaf de aanvraag, mag je per direct de belastingaanslagen waarvoor je uitstel hebt aangevraagd uitstellen.

Afbeelding
Meisje Djamila debuteert met kinderboek en zorgt voor lange rij bij Boekhandel Van der Velde Algemeen 5 uur geleden
Wethouder Rots en gedeputeerde Dadema (l) nemen de fietsstraat in gebruik.
Fietsstraat Wijhe-Zwolle officieel geopend, maar zorgen over fietsveiligheid blijven Algemeen 5 uur geleden
Afbeelding
GMZ wil elk jaar bevrijdingsconcert brengen op de dag van de Zwolse bevrijding Algemeen 6 uur geleden