Afbeelding

Onderwijs op afstand met een tablet

· leestijd 2 minuten Partnerbijdrages

De basisscholen zijn inmiddels weer open, maar middelbare scholieren en studenten in het hoger onderwijs mogen nog niet naar school als gevolg van het coronavirus. Zij zullen op zijn vroegst na de zomervakantie weer naar school kunnen. Om te voorkomen dat zij een onderwijsachterstand oplopen, wordt er onderwijs op afstand gegeven. Het kabinet wil namelijk dat alle kinderen ook in deze bijzondere situatie onderwijs krijgen. Nu dit tijdelijk niet op school kan, geven veel scholen hun leerlingen onderwijs op afstand. Dit gebeurt soms met boeken, maar er wordt ook steeds vaker gebruikgemaakt van een tablet voor thuisonderwijs.

De school is verantwoordelijk voor een tablet

Volgt uw kind ook onderwijs op afstand als gevolg van de coronacrisis? Dan is de kans aanwezig dat een groot deel hiervan digitaal gaat. Sommige mensen beschikken over een computer, laptop en/of tablet. Het volgen van digitaal onderwijs is hierdoor een fluitje van een cent. Niet iedereen heeft echter de middelen om dit aan te schaffen. Gelukkig bent u hier ook niet tot verplicht. Nee, want dit is de verantwoordelijkheid van de school. Wanneer de school besluit het onderwijs (gedeeltelijk) digitaal aan te bieden, dan moeten zij ervoor zorgen dat iedere leerling hier toegang toe heeft.

Zelf een tablet kopen

Indien u zelf over voldoende financiële middelen beschikt, kunt u natuurlijk ook zelf een tablet kopen in plaats van aankloppen bij de school. Hierdoor hoeft een tablet niet gedeeld te worden door meerdere mensen, maar kan iedereen er gebruik van maken wanneer hij of zij wil. Volgen uw kinderen thuis onderwijs? En werken u en uw partner daarnaast ook nog thuis? Dan zijn er behoorlijk wat apparaten tegelijkertijd actief op het wifinetwerk. Dit kan ervoor zorgen dat het internet traag is. Niet alleen voor u vervelend, maar ook voor uw kinderen die onderwijs op afstand volgen. U kunt dit probleem verhelpen door te kiezen voor een sim only tablet. U maakt in dat geval gebruik van data, waardoor er toch alweer een apparaat minder op het draadloze thuisnetwerk zit.

Vergelijk sim only aanbieders met elkaar

Kiest u voor een sim only tablet? Dan heeft dit als nadeel dat u moet betalen voor het internetgebruik. Voor een laptop werkt dit hetzelfde als voor een telefoon. Enige verschil is dat u bij een laptop enkel een bundel met data kiest en dus geen belminuten of sms´jes. U hoeft immers alleen maar te internetten. Het kost u dus geld, maar u bent wel verzekerd van snel internet. Zoekt u nog een sim only aanbieder? Maak dan altijd een vergelijking. Ondanks dat het enkel om een bundel met data gaat, zit er toch vaak behoorlijk wat verschil in de prijs van zo’n abonnement. Waar u zo’n vergelijking kunt maken? Onder meer op deze site. Let bij het maken van een vergelijking overigens nooit alleen maar op de prijs. Kijk vooral ook naar de inhoud van het abonnement. U wilt immers toch ook geen traag internet met een sim only tablet?