Afbeelding
Foto Tennekes

Looks Clinics in Zwolle opent haar deuren

· leestijd 3 minuten Partnerbijdrages

Zwolle is sinds januari deze medische voorziening rijker. De eigenaar van Looks Clinics is oogchirurg dr. Dulaimi, een ervaren oogarts met zowel Nederlandse als Europese diploma’s. Hij werkt sinds drie jaar ook bij de Twentse ziekenhuisgroep. Het is, door de coronacrisis, een beetje een gekke tijd om nu met iets nieuws te beginnen, toch? “Wat betreft de huis-, tuin- en keuken oogzorg zou het best eens zo kunnen zijn dat we de ziekenhuizen kunnen aanvullen. Er zijn door de coronacrisis lange wachttijden ontstaan die wij niet hebben. En wij kunnen dezelfde verzekerde zorg leveren, aldus dr. Dulaimi. “Ook CBR-oogkeuringen zijn wij blijven doen toen dat in het ziekenhuis niet meer kon. Door dit alles kunnen wij een steentje bijdragen aan het oplossen van het stuwmeer van zorgverwijzingen dat door de coronacrisis is ontstaan.”

Geen nummer

“Verschillen met een ziekenhuis zijn er ook”, vult Simone Jagtenberg aan. Zij werkt nauw met dr. Dulaimi samen en heeft veel ervaring in de optometrische zorg. “We vinden het belangrijk dat de cliënt zich geen nummer voelt. Er is in onze kliniek echt een huiskamergevoel. Wij geven veel aandacht aan de beleving van mensen. Ook zijn we de week na een operatie dag en nacht bereikbaar voor vragen. Mensen bellen nooit, maar het wordt zeer gewaardeerd dat het kan. Waarom we dit extra’s kunnen bieden? Omdat we veel minder overheadkosten hebben dan een IC of spoedzorg. Ik geloof dat de zorg in de toekomst zo in elkaar gaat zitten. Dat de eenvoudige behandelingen naar klinieken als de onze gaan en dat het ziekenhuis de complexere behandelingen voor haar rekening neemt. Zo kunnen we elkaar helpen en wachtlijsten voorkomen.”

Doorverwijzing

Sinds kort is Looks Clinics aangesloten bij het ZorgDomein. Hierdoor kunnen huisartsen mensen die verzekerde zorg nodig hebben sneller en makkelijker doorverwijzen naar Looks Clinics. Zij kunnen er dan direct worden geholpen.

Supervisie van oogarts

“Onze optometristen werken onder supervisie van de oogarts”, legt dr Dulaimi uit. “Dat is fijn omdat er soms een onderliggend probleem kan zijn bij eenvoudige zaken als contactlenzen aanschaffen. Als bij oogonderzoeken duidelijk wordt dat er iets afwijkends wordt gevonden, is het letterlijk een kwestie van even de oogarts, die een paar deuren verderop zit, roepen om te kijken wat er aan de hand is. Je voorkomt zo tijdverlies door doorverwijzingen.” Ook bij ooglidcorrecties kan dr. Dulaimi soms meer betekenen omdat hij oogarts is. “Die operaties worden ook door plastisch chirurgen gedaan maar hangende oogleden kunnen soms het gevolg zijn van een oogprobleem. Er kunnen bijvoorbeeld spiertjes zijn die niet goed werken. Ik zie dat. Ik doe de hele dag niets anders.”

Wat te verwachten

Hij vervolgt: “Wie denkt over een ooglidcorrectie kan telefonisch met ons contact opnemen. Ik vraag dan goed door naar wat de bedoeling is. Dan is er een gratis consult bij de oogarts. Als er een operatie wordt geadviseerd, nemen we altijd een week bedenktijd in acht. Dat vinden we belangrijk. De operatie zelf duurt 30 tot 45 minuten. Dan volgt nog 15 minuten met een koelmasker. Na een week volgt de controle.”

Jeugdige

De kliniek is vooralsnog enige in zijn soort in de regio. De naam Looks Clinics verwijst ook naar de cosmetische behandelingen die worden gedaan. “Daarbij gaan we altijd voor de natural look. Botox en fillers kunnen ervoor zorgen dat mensen hun jeugdige uiterlijk behouden. Soms kunnen behandelingen verslavend zijn maar wij letten heel goed op dat het niet te gek wordt. Wat daarvoor helpt, is dat we een bedrag per behandeling rekenen waar anderen soms per milliliter ingespoten vloeistof afrekenen. Dan kun je krijgen dat mensen zeggen ‘ik heb betaald voor drie ml dus die wil ik ook ingespoten hebben gekregen’. Aan dat soort praktijken werken wij niet mee. Ook heel jonge vrouwen helpen we niet. We willen alleen dingen doen waar we achter staan; we willen zelf ook blij worden van het resultaat. Dat lukt gelukkig heel goed”, stelt Jagtenberg tevreden vast.

Ambities

Gevraagd naar de ambities van is Looks Clinics het antwoord duidelijk. “Wij willen de grootste in de regio worden op het gebied van ooglidcorrecties en injectables”, aldus dr. Dulaimi. De eerste stap in die richting is al gezet want Looks Clinics heeft onlangs meer ruimtes gehuurd in het gebouw op het Health Innovation Park naast ziekenhuis Isala. Een plek waar ze goed passen want innovatief is deze manier van zorg zeker. Voor laagcomplexe zorg is dit een mooie toevoeging op de medische kaart van Zwolle.

Looks Clinics
Dr Stolteweg 88
8025 AZ Zwolle
(038) 303 55 80

Voor meer informatie. Zie de website www.looksclinics.nl of mail naar info@looksclinics.nl

Afbeelding