Afbeelding

Het grote verdriet van familie Geurts

· leestijd 1 minuut Partnerbijdrages

“Ik bel aan bij huisnummer 34, bij de familie Geurts. Ze hebben me gebeld omdat hun zoon Lennard van 18 jaar is overleden. De man die opendoet stelt zich voor als Peter, vriend van de familie.”

“Peter gaat me voor naar de kamer waar elf mensen verslagen om de tafel zitten. Iedereen kijkt me aan als ik binnenkom en het valt stil. Een aantal blikken zijn bijna vijandig. Daar is ze, die mevrouw die de uitvaart van Lennard komt regelen ….”

“Het is een heftig binnenkomen bij de ouders van Lennard, zijn broer en twee zussen, familie en vrienden. Lennard heeft zelf een eind aan zijn leven gemaakt en de verslagenheid en chaos is groot bij de mensen die hij achterlaat. En dan kom ik binnen om met hen te regelen, wat ze helemaal niet willen regelen! Ik weet inmiddels uit ervaring hoe dat voor hen kan voelen. Dat het eigenlijk een hele logische reactie is en dat het niets met mij te maken heeft.”

“Ik ga zitten en er volgt een moeizaam gesprek. Ik luister eigenlijk alleen maar. In stukjes krijg ik te horen wat er gebeurd is. Het verhaal wordt steeds opnieuw onderbroken door veel verdriet, mensen die weglopen en die elkaar troosten. Het is hartverscheurend. Na een half uurtje stel ik voor om de volgende dag terug te komen. Ik merk dat ze nog helemaal niet in staat zijn om nu belangrijke beslissingen te nemen. En dat is heel logisch.”

“Daarna laat ik met een brok in mijn keel de familie Geurts weer alleen met hun grote verdriet.”

Marjanne Staal Uitvaartverzorging
www.marjannestaal.nl

Afbeelding
Isala doet onderzoek naar Porfyrie: 'Soms lopen mensen jarenlang rond met ernstige klachten' Partnerbijdrages 16 uur geleden
Afbeelding
Zeeuwse rockband Racoon geeft extra optreden in Hedon Algemeen 19 uur geleden
Afbeelding
Meisje Djamila debuteert met kinderboek en zorgt voor lange rij bij Boekhandel Van der Velde Algemeen 19 uur geleden