Afbeelding

Hemmink Groep gaat de toekomst in als Hanzestrohm

· leestijd 1 minuut Partnerbijdrages

Hemmink Groep gaat verder onder de naam Hanzestrohm. Het Zwolse familiebedrijf groeide in het afgelopen decennium uit tot een groep ondernemingen met vestigingen door heel Nederland.

Martin Hemmink, DGA, licht de naam Hanzestrohm toe: ‘We zijn sinds 1951 gevestigd te Zwolle, en willen door een nieuwe groepsnaam die naar de Hanze verwijst onze binding met de regio Zwolle onderstrepen. Tegelijkertijd hebben we ons door een aantal overnames doorontwikkeld. Met de introductie van deze overkoepelende merknaam laten we zien dat de groep breder is dan Hemmink alleen en versterken we de onderlinge samenhang tussen de bedrijven.’

Ondernemingen

Hanzestrohm bestaat uit de bedrijven Hemmink, KWx en Kairos. Deze bedrijfsnamen blijven ongewijzigd. De kernactiviteit van de groep bestaat uit het leveren van elektrotechnische oplossingen in de bouw, industrie en infrastructuur. Inmiddels zijn er 140 medewerkers verbonden aan Hanzestrohm op locaties in Zwolle, Alphen aan den Rijn, Oud-Beijerland, Vorden en Kontich (België). Het bedrijf draagt het keurmerk ‘Beste Werkgever van Nederland 2019-2020’ in de branche Handel en is meerdere keren uitgeroepen tot één van de best geleide midden- en grootbedrijven van Nederland.

Verhuizing

De nieuwe groepsnaam valt samen met de recente verhuizing naar een nieuw kantoorpand aan de Popovstraat 1 te Zwolle. Begin juni hebben zich daar zowel de medewerkers van Hemmink als de groepsdirectie van Hanzestrohm, marketing en de medewerkers van het shared service center (inkoop, ICT, HR, F&A) gevestigd.

Het naastgelegen logistiek centrum is reeds begin dit jaar verhuisd naar de nieuwe locatie.