Afbeelding

Last van uitstekende neusharen?

· leestijd 2 minuten Partnerbijdrages

Iedereen heeft neusharen, maar bij sommigen zie je dat de haren verder uit hun neus steken. Dit kan er onverzorgd uitzien en kan zorgen voor starende blikken. Als je bijvoorbeeld een sollicitatie hebt dan wil je niet dat mensen alleen maar naar je neus staren en vergeten wat je eigenlijk allemaal hebt gezegd. Dat wil je graag voorkomen, maar hoe haal je uitstekende neusharen weg? Je kan gaan knippen, maar het is veel makkelijker om een neustrimmer te gebruiken. Zo ben je binnen de kortste keren van je lange neusharen af en kan je weer onbezorgd op pad.

Het nut van neusharen

Neusharen zijn heel nuttig en beschermen onze longen. Als je via je neus inademt dan adem je ook verschillende stofdeeltjes in. Die stofdeeltjes zijn niet goed voor je longen en het is goed om te voorkomen dat deze deeltjes hier in terecht komen. Daarom heb je een goed filter nodig, zoals neushaartjes. Ze houden alle stofdeeltjes tegen die niet in de longen thuishoren. Op die manier komt alleen zuurstof in de longen en kan je dus met een gerust hart in- en uitademen. Maar dit betekent natuurlijk niet dat het erg is om de neusharen te trimmen. Je moet er alleen voor zorgen dat je niet alle haartjes verwijderd, maar met een goede trimmer is dat geen enkel probleem.

Gebruik van neustrimmers

Een neustrimmer verwijdert niet alle neushaartjes, maar alleen de overtollige. Sommige mensen willen de lange neusharen eruit trekken, maar zoals gezegd zijn die haren dus erg nuttig voor je longen. Een trimmer verwijdert de haren zonder ze eruit te trekken en haalt alleen wat van de lengte af. Neustrimmers werken op batterijen of manueel en bestaan uit kleine bladen die je neusharen bijsnijden. Je laadt de trimmer op of stopt er batterijen in en kan zo op elke gewenste plek je haren trimmen. Er zijn verschillende factoren waar je op kan letten bij het aanschaffen van een neustrimmer.

Aanschaffen neustrimmer

Allereerst kan je kijken naar de opzetstukken. Het is namelijk mogelijk om een neushaartrimmer ook te gebruiken als bijvoorbeeld oortrimmer. Zo heb je die haartjes ook maar meteen verwijderd. Het wisselen van de koppen verschilt ook per trimmer. Let daarnaast ook op de batterij. Sommige modellen hebben een herlaadbare batterij of oplader. Je wil niet dat een trimmer snel leeg is, zodat je constant aan het laden bent of de batterijen om de dag moet vernieuwen. Ook de motor is erg belangrijk, waarbij sommigen roterende bladen hebben en sommigen meer lijken op elektrische baardtrimmers. Verder is natuurlijk ook de prijs van belang.

Beste neustrimmer

Speciaal voor jou heeft 10toptest de beste neustrimmers op een rijtje gezet. Op de eerste plek staat de Philips NT9130 D-Finer Precise Trimmer. Deze trimmer is multifunctioneel en kan je niet alleen gebruiken voor neus- en oorhaar, maar ook voor wenkbrauwen en baardjes. De trimmer trekt niet aan de haren, waardoor je zonder pijn je haren kan verwijderen. Daarnaast is de trimmer voorzien van een antislip-handvat en heeft de trimmer extreem scherpe bladen. Het mes is zacht voor je huid en zorgt ervoor dat je het haar in elk patroon kan trimmen. De trimmer komt met een veiligheidssysteem die je huid beschermt. Je hebt één AA-batterij nodig en je kan de trimmer zowel nat als droog gebruiken.

Een na beste neustrimmer

Op nummer 2 in de 10toptest staat de Panasonic ER430K Vacuüm Oor-, Neus- en Gezichtshaartrimmer. De trimmer heeft vacuümtechnologie, waardoor de trimmer tijdens het gebruik de haartjes opzuigt en verzamelt. Op die manier houd je de scheeromgeving schoon van haren én dode huidcellen. Dit bespaart achteraf een hoop werk met schoonmaken. Daarnaast kan je de trimmer zowel droog als nat gebruiken, dus je kan het apparaat ook tijdens het douchen gebruiken, zodat je de trimmer ook meteen kan afspoelen. De bladen en de motor snijden het haar af en trekken het er niet uit. Zo kan je pijnvrij je haren trimmen. Je hebt verder 1 AA-batterij nodig om deze trimmer te gebruiken.

Afbeelding
Hoe deden de Zwolse amateurvoetbalclubs het dit seizoen? Sport 31 mei, 16:34
Afbeelding
Tussenland intiem feest van theater, rootsmuziek en storytelling Algemeen 31 mei, 15:35
Afbeelding
ZAC-aanvalster Alieke Kale kijkt tevreden terug, maar wil meer Sport 31 mei, 14:35