Afbeelding

Hemmink Groep gaat verder als Hanzestrohm, maar blijft in de familie

· leestijd 1 minuut Partnerbijdrages

Het Zwolse familiebedrijf Hemmink Groep heet voortaan Hanzestrohm. “We zijn niet overgenomen en ontwikkelen ons gewoon door”, benadrukt Gijs Hemmink.

Hanzestrohm bestaat uit de bedrijven Hemmink, KWx en Kairos. Deze bedrijfsnamen blijven ongewijzigd. Hemmink is in juni verhuisd naar een modern nieuw kantoorpand aan de Popovstraat 1 in Zwolle. “Dat we geen overkoepelende naam hadden, leverde verwarring op”, vervolgt Gijs Hemmink, die kort uitlegt wat de drie onderdelen doen.

“Hemmink beweegt zich vooral in de woningbouw, utiliteitsbouw en industrie. Bij woningen gaat het dan vooral om brandveiligheid, denk aan rookmelders. Bij utiliteitsbouw staan bevestigingsmaterialen centraal. Aangezien er vaak gebrek is aan kennis en handjes helpen wij monteurs met slimme en snelle oplossingen om buizen en kabels te installeren. In de industrie bieden wij oplossingen en trainingen op het gebied van kabeldoorvoer en kabelbescherming.” KWx in Oud-Beijerland en België houdt zich vooral bezig met vermogenselektronica voor treinen, schepen en laadpalen voor elektrische auto’s. Ook heeft ze test- en meetapparatuur om te meten of zonnepanelen veilig werken. In een gespecialiseerd laboratorium wordt meetapparatuur gekalibreerd. De derde loot is Kairos, een investeringsmaatschappij die minderheidsbelangen neemt in start-ups en scale-ups die zich bezighouden met een verbonden en verantwoorde wereld. Gijs Hemmink: “Dit onderdeel hebben we opgericht met het doel onze groep toekomstbestendig te maken en te houden.”

De dienstverlening van de Hanzestrohm-bedrijven blijft hetzelfde. Gijs Hemmink: “Met de nieuwe naam hebben we tevens een nieuwe website gelanceerd waarop we ons meer presenteren als kennispartner voor bedrijven. Nu is onze samenhang in ieder geval goed zichtbaar.”

Afbeelding
Meisje Djamila debuteert met kinderboek en zorgt voor lange rij bij Boekhandel Van der Velde Algemeen 11 uur geleden
Wethouder Rots en gedeputeerde Dadema (l) nemen de fietsstraat in gebruik.
Fietsstraat Wijhe-Zwolle officieel geopend, maar zorgen over fietsveiligheid blijven Algemeen 11 uur geleden
Afbeelding
GMZ wil elk jaar bevrijdingsconcert brengen op de dag van de Zwolse bevrijding Algemeen 11 uur geleden