Afbeelding

Hoe kun je investeren in Zonnepark Sekdoornse Plas en profiteren van de zon

· leestijd 1 minuut Partnerbijdrages

Er liggen 35.944 zonnepanelen op de Sekdoornse Plas, ten zuidoosten van de Marslanden. Misschien heb je ze al gezien als je vanuit Zwolle-Zuid een fietstocht maakt richting Wytmenerplas. GroenLeven heeft op de zandafgraving Sekdoornse Plas een drijvend zonnepark gerealiseerd. Inmiddels levert het park stroom en is het sinds 24 juni mogelijk om “zonnedeler” te worden in dit project. Je investeert daarmee samen met je stadgenoten in duurzame energie.

Nog 16% beschikbaar!

De gemeente Zwolle en de Zwolse Coöperatie Blauwvinger Energie vinden het belangrijk dat ook mensen uit Zwolle kunnen meedelen in de financiële voordelen van zonne-projecten. Je kunt vanaf 25 euro een zonnedeel kopen en je ontvangt elk jaar 3,5% rente. In 15 jaar krijg je je geld weer terug. Een nuttige manier om je spaargeld in te zetten en het levert meer dan je geld op de bank te zetten. Inmiddels zijn al meer dan 500 “zonnedelers” en is er nog ruimte voor 110.000,0 euro. Zwollenaren hebben voorrang. Zetten we samen de eindsprint in!

De zonnedelen worden in samenwerking met Blauwvingerenergie uitgegeven via ‘Zonnepanelen Delen’. Dit bedrijf heeft al meer dan 50 projecten op deze manier gefinancierd en zijn daarin een betrouwbare partner gebleken. Je wordt volledig ontzorgd. Informatie over het project vind je op onze website: https://blauwvingerenergie.nl/project/sekdoornseplas

Als je meedoet krijg je ook een app om te volgen hoe jouw ‘zonnedeel’ presteert. Wanneer je volgende zomer weer langs de Sekdoornse Plas fietst kun je jouw zonnedeel aan het werk te zien.