Afbeelding

Zonnegilde levert zonnepanelen voor Waterschap Drents Overijsselse Delta

Partnerbijdrages

Zonnegilde B.V. uit Kampen heeft na een openbare aanbesteding als lokale EPC-en O&M partij de opdracht gegund gekregen van het WDOD (Waterschap Drents Overijsselse Delta).

De ambitie van het Waterschap is energieneutraal worden, ofwel geen energie meer gebruiken die zorgt voor CO2-uitstoot. Daarom gebruikt het waterschap zoveel mogelijk zon, wind én waterkracht. Om steeds meer duurzame energie te gebruiken en op te wekken, werken zij samen met gemeentes en andere partijen.

Zonnegilde krijgt de opdracht voor de engineering, levering , installatie en het beheer en onderhoud (tien jaar) van zonnepanelen op zestien RWZI (rioolwaterzuiveringsinstallaties) locaties van Waterschap Drents Overijsselse Delta. De eerste opdracht betreft de RWZI locaties Vollenhove, Smilde en Beilen, die dit najaar worden gerealiseerd met een SDE+ subsidie.

Het totaal aantal zonnepanelen voor deze locaties is ruim 3.400. Dat betekent een opbrengst van 1.145.000 kWh per jaar. Het waterschap kan hier per jaar 637 ton CO2 mee besparen.

Afbeelding
Meisje Djamila debuteert met kinderboek en zorgt voor lange rij bij Boekhandel Van der Velde Algemeen 6 uur geleden
Wethouder Rots en gedeputeerde Dadema (l) nemen de fietsstraat in gebruik.
Fietsstraat Wijhe-Zwolle officieel geopend, maar zorgen over fietsveiligheid blijven Algemeen 6 uur geleden
Afbeelding
GMZ wil elk jaar bevrijdingsconcert brengen op de dag van de Zwolse bevrijding Algemeen 7 uur geleden