Afbeelding

Tweedehands fietsenmarkt Gait Rigter verloopt geheel coronaproof

· leestijd 1 minuut Partnerbijdrages

Corona of niet, de jaarlijkse tweedehands fietsenmarkt van Gait Rigter gaat ‘gewoon’ door. Wie een goede tweedehands fiets zoekt, is op zaterdag 29 augustus van 08.00 tot 17.00 uur welkom bij de fietsenzaak aan de Rembrandtlaan.

“Zo lang de voorraad strekt”, zegt Adri-Jan Rigter lachend. Vanwege de coronamaatregelen heeft hij met zijn collega’s de markt verplaatst van voor de winkel naar de grote parkeerplaats aan de achterkant. “Er is één ingang en één uitgang”, legt hij uit. “We hebben vrijwilligers ingeschakeld. Zij dragen gele hesjes en zo doen we ons best alles in goede banen te leiden.” Op de parkeerplaats staan zo’n 150 fietsen klaar voor de verkoop en er ligt een testbaan om ze uit te proberen. De coronatijd heeft er wel toe geleid dat de voorraad iets kleiner is dan de tweehonderd die voorgaande jaren klaar stond. Rigter: “Door alle drukte hebben we dit voorjaar geen tijd gehad om zoveel fietsen klaar te maken. Maar er is voor elk wat wils. We maken alle fietsen zelf klaar en zorgen ervoor dat ze technisch volledig in orde en gepoetst zijn. Mocht er naderhand toch wat mee zijn, dan verlenen we gewoon service.”

De tweedehands fietsenmarkt van Gait Rigter is al tientallen jaren een begrip in de stad. De tweewielerspecialist maakt er ook altijd een feestje van. Zo is er nu ook weer koffie met cake voor bezoekers en Jip’s IJs uit Hattem voorziet klanten graag van een lekker ijsje.

Gait Rigter
Rembrandtlaan 70
8021 DJ Zwolle
(038) 453 15 27

www.gaitrigter.nl