Afbeelding
Erik-Jan Berends

Afscheid nemen met bloemen is een mooie laatste groet

· leestijd 1 minuut Partnerbijdrages

De natuurlijke schoonheid van bloemen bij een uitvaart zorgen voor een gevoel van warmte en troost. Hoewel er geen officiële etiquette regels bestaan voor bloemen bij een uitvaart, kun je met bloemen wel laten zien wat iemand voor je heeft betekend.

Maar als je dan bloemen doet bij een begrafenis, welke mogelijkheden zijn er dan qua bloemschikking?

Rouwboeket

Een trapsgewijs gebonden boeket met platte achterkant. Deze is te maken in klassieke stijl maar ook modern of als veldboeket. Net als voor een gewoon boeket is veel mogelijk. Is geschikt om op de dag van de uitvaart neer te leggen bij de kist. Aangezien de bloemen niet op water staan. Een rouwboeket eerder dan de dag dat de uitvaart is, moet dan altijd nog op water gezet worden. Bij een uitvaart vanuit huis zal ik een rouwboeket dan ook aanraden alleen op de dag zelf.

Rouwstuk

Is een gestoken stuk in een speciale houder met oasis. Een rouwstuk kan dan ook enkele dagen voor de uitvaart op of bij de kist gelegd worden. Deze kan in verschillende vormen gestoken worden zoals oa biedermeijer, modern, ovaal, druppelvorm.

Kistbedekking

Dit is een gestoken stuk dat de kist (bijna) geheel bedekt. Dit is bijvoorbeeld erg mooi om met de hele familie te doen in plaats van meerdere kleinere stukken, zodat er mooi één geheel stuk op de kist ligt. Zo heb ik ook wel eens voor een familie drie dezelfde stukken gemaakt die aan een gesloten een stuk vormden op de kist. Na de crematie konden de drie kinderen ieder doen met hun deel naar eigen keuze.

Hart, kruis, vlinder, krans

Zijn modellen van oasis die vol gestoken kunnen worden met bloemen.

Deze bloemschikkingen kunnen gemaakt worden in de lievelingskleur of lievelingsbloemen van de overledene. Indien het een sobere/plechtige begrafenis of crematie is, dan is het verstandig de bloemen daarop af te stemmen. Wit is dan een veilige keuze. Twijfelt u, doe dan geen opvallende kleuren.

Door mijn jaren ervaring en passie voor afscheidsbloemwerk en uw liefde voor de overledene, weet ik zeker dat we tot een passend geheel kunnen komen.

Swolsch Bloemenhuys

Sellekamp 14

8014 DR Zwolle

(038) 457 90 35

06-232 14 715

www.swolschbloemenhuys.nl

Afbeelding
Feestelijke opening kleinschalige kledingwinkel als onderdeel van re-integratieproces Algemeen 17 apr, 17:50
Wethouder Dorrit de Jong probeert de 96-jarige Ger Bos te beschermen tegen de regen.
Ook Zwolle heeft nu eigen ANWB AutoMaatje Algemeen 17 apr, 17:37
Afbeelding
Genieten van slotpresentatie tijdens Klarinetweekend in Zwolle Algemeen 17 apr, 16:59